Så bra var Fashion Week Stockholm SS18 dag 2

Fashion Week Stockholm SS18 pågår i skrivande stund. Under torsdagen visade bland annat Valerie, House of Dagmar och Totême upp sina SS18-kollektioner. Vi ger dig det bästa!

Medan sommaren gjorde en oväntad comeback under modeveckans första dag, stod istället Valerie för solskenet under torsdagens inledande visning medan regnet smattrade på Grand Hôtel. Platsen är ny arena för den tre dagar långa tillställningen där modehusen presenterar sina kollektioner för våren och sommaren 2018.

Visningarna den här dagen var signerade bland annat House of Dagmar, Ida Sjöstedt och Totême, som presenterade på Stockholms modevecka för första gången. Vi ger dig det bästa!

Uppdatera dig om höstmodet 2017: Läs allt om säsongens hetaste trender här!

Valerie SS18

Valerie inledde modeveckans andra dag och bjöd gästerna på en färgsprakande och glädjefylld visning i Bolinderska Rummet på Grand Hôtel. Inspirationen till kollektionen kommer från livet under vattenytan med koraller och snäckor. De olika starka färgtonerna efterföljde varandra och vi såg – i vanlig ordning från Valerie – en mix av material och print. Mycket volanger! Vår absoluta favorit är den gula fransjackan.

House of Dagmar SS18

Inspirerade av kvinnlig solidaritet bjöd Dagmar-systrarna på en magisk visning i Spegelsalen på Grand Hôtel. Asymmetriska snitt var en röd tråd genom kollektionen där smala silhuetter i raka kjolar och maxiklänningar mötte överdimensionerade överdelar. Färgskalan är monokrom och går i svartvitt och sandig beige, med elektrisk blå och stark gul som accentfärger. Bland plaggen finner vi kaftaner, raka skjortor, pläden som ett nyckelplagg och bomullskostymer. Minimalistiskt och grafiskt!

Ida Sjöstedt SS18

Namnet på Ida Sjöstedts kollektion för våren och sommaren 2018 är ”Secret garden” och kollektionen, som består av tio olika looks, för verkligen tankarna till en trädgård med vildvuxna rosor, flygande fjärilar och vacker fågelsång. Vi såg en materialmix av bland annat exklusiv spets, tyll och chiffong. Blombroderier prydde de vackra skapelserna och färgskalan gick i dova pasteller. Drömskt, helt enkelt!

Totême SS18

Det var första gången för Elin Kling och Karl Lindmans märke Totême att presentera under Stockholms modevecka och visningen blev därför också en av de stora snackisarna. Kollektionen för vår och sommar 2018 var, likt vad vi tidigare sett, från designerduon avskalat elegant. Enkla detaljer, så som draperade tyger, skarpa skärningar och vida ärmar, lyfter varje plagg. Färgpaletten gick i svart och sandig beige med orangerött som accentfärg.

Läs mer om höstmode 2017: Allt om säsongens hetaste trender
Höstskor 2017: 25 snygga och trendiga skor för höstens alla tillfällen
Höstjackor 2017: 25 snygga och trendiga köp
Höstkappor 2017: 20 trendiga kappor för alla plånböcker
Säsongens snyggaste skinnjackor från budget till lyx

Foto: FW Stockholm