organisera garderoben

Fem enkla knep för att organisera din garderob

Oavsett om du har en stor walk in closet eller bara ett skåp så går det alltid att organisera garderoben till det bättre. Här är några enkla men effektiva hacks!

Om du vill ha en överblick av vad du har för kläder så kan det vara en bra idé att organisera din garderob. Förutom att det är enklare att se vad du faktiskt äger så håller dina kläder sig fräschare och skrynkelfria.

Här är några smarta hacks som gör att din garderob blir goals!

Ännu fler tips:
Enkla knepet som gör det lättare att välja kläder på morgonen
Dofthacksen vi önskar att någon avslöjat tidigare
Sex simpla sätt att slippa illaluktande skor

#1: Håll reda på vad du faktiskt använder

När du väl rensar bland dina kläder så har du antagligen tre högar: ja, nej och kanske. Let’s face it, de flesta plagg hamnar i kanske-högen.

Men för att hålla reda på vilka kläder du faktiskt använder så kan du vända på dina galgar, så att kroken är åt andra hållet, när du väl bär ett plagg. Då ser du, svart på vitt, vad du använder och inte.

#2: Smart förvaring för skor

Det är tröttsamt att gå över högar med skor på golvet i garderoben. Ett bra, och snyggt, sätt att förvara dina skor är att faktiskt spara lådorna de kommer i när du köper dem och stapla dem på varandra. Det tar mindre plats och ser proffsigt ut!

#3: Vik om, vik rätt!

Många plagg behöver inte hänga på en galge utan tar minimalt med plats om du viker det och lägger på en hylla. Men då gäller det att ha ordning och reda!

Ta dig tiden att vika om högarna, kanske en gång i månaden. Det tar inte många minuter men det sparar mycket tid (och energi) på morgonen när du slipper riva ut allt på golvet för att se vad du har.

#4: Snygg förvaring gör allt roligare

Istället för att trycka ner väskor, skor och sjalar i någon tråkig brun flyttkartong som fanns tillgänglig så är det härligare och mer inspirerande att ha snygg förvaring.

Köp mönstrade kartonger, stilrena boxar eller genomskinliga plastlådor. Whatever floats your boat!

#5: Plats för väskor

Väskor tar plats, så enkelt är det. Om du har lite finare väskor kanske du vill ha dem i dustbagsen de kom i när du köpte dem. Annars är ett annat alternativ att också hänga upp dem på galgar. Låt några väskor hänga på samma galge!

Kolla också in:
Enkla (och billiga!) knepet som får din rakhyvel att hålla längre
8 smarta life hacks som gör ditt liv lite enklare
Bästa knepet för att rädda din vattenskadade Iphone

Foto: IBL