Filmens 5 bästa "ful"- makeovers

Hårt arbetande skådespelerskor får inte alltid den kredd de förtjänar just på grund av de har sitt vackra utseende emot sig. Men då kan man alltid ta ”fulare” roller och göra om sina fancy looks med lite lösnäsor, smink och peruker – och vips så står Oscars-nominerangarna som spön i backen! Här är mina topp 5-makeovers i filmhistorien där typiska skönheter faktiskt lyckats bli rätt fula – eller åtminstone vardagliga.

1. Charlize Theron i ”Monster”. Den nästintill osannolikt vackra skådisen lyckades ta sig an den svåra uppgiften att porträttera massmörderskan Aileen Wuornos. För den prestationen knep Charlize en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll 2003.

2. Cate Blanchett i ”I’m Not There”. Helt otroligt porträttlik makeover av tjusiga Cate som förvandlats till rugguggle-poeten Bob Dylan i filmen från 2007.

3. Nicole Kidman i ”Timmarna”. Den där lösnäsan var det vissa som skrattade åt, men faktum är att Nicole är vansinnigt lik Virginia Woolf. Det tyckte Oscar-juryn också som gav henne en statyett för bästa kvinnliga huvudroll 2002.

4. Cameron Diaz i ”I huvudet på John Malkovich”. Befriande osminkad och med ett råttfärgat permanent-krull charmade hon biopubliken som karaktären Lotte Schwarz i den skruvade filmen från 1999.

5. Mariah Carey i ”Precious”. Regissören ville att Mariah skulle se så alldaglig ut som möjligt då hon skulle gestalta en socialarbetare på 80-talet. Mariah lyckades.

Fler bilder här.