plus size-modeller

Fyra plus size-modeller att hålla koll på just nu

Det klassiskt smala idealet utmanas av tjejer med kurvor. Här är fyra plus size-modeller du bör ha koll på under 2016.

Efter flera år av size zero-ideal och pinnsmala modeller har modevärlden börjat välkomna en bredare krets (äntligen!). Christian Louboutin gjorde tidigare i år sin första kampanj med en plus size-modell i spetsen och River Island har hyllats för sin snygga kollektion kläder i större storlekar.

Baaam passar på att ge dig full koll på fyra plus size-modeller som vi spår kommer att synas överallt och bli ännu mer omtalade under 2016.

Läs även:
Budgetmärke kritiseras för att håna plus size-storlekar
Oretuscherad plus size-modell i kampanj för Aerie
Ida Sjöstedt och Ellos släpper kollektion i plus size-storlekar

1. Ashley Graham
Ashley Graham, 28, slog igenom stort när hon blev den första plus size-modellen att fronta tidningen Sports Illustrateds omslag. Modellen kämpar hårt för att bredda idealet i modevärlden och gör ofta lättklädda plåtningar för underklädes- och bikinimärken för att hylla sina (och andras!) kurvor. ”Kurvor är inte en trend. De är här för att stanna”, sade hon till amerikanska Vogue om sin karriär.

2. Candice Huffine

31-åriga Candice Huffine har jobbat med många stora fotografer. Senast sågs hon som ansiktet utåt för River Islands nya plus size-kollektion, men hon har även prytt omslaget av italienska Vogue. I sociala medier skriver hon ofta om hur hon hoppas att hon ska kunna inspirera andra kvinnor att älska sina kurvor.

3. Philomena Kwao

Vid 26 års ålder har Philomena Kwao blivit ett känt namn i branschen. Hon jobbar inte bara för att förbättra synen på kurviga modeller i modevärlden – hon är minst lika engagerad i frågan om öka mångfalden.

4. Tess Holliday

Förra året gjorde sig 31-åriga Tess Holliday efter att ha blivit den första plus size-modellen i världen att bli signad hos en ”vanlig” modellagentur. Därefter har hennes karriär gått spikrakt framåt. Hon har utsetts till en av världens hetaste plus size-modeller av Vogue och har prytt omslaget av People. Själv beskriver hon sig som en ”aktivist för positiva kroppsideal” och vi kan bara gissa att hon kommer synas lika mycket under 2016.

Läs även:
Skådisen lanserar rockig plus size-kollektion
Lane Bryants kurviga kampanj utmanar Victoria’s secret
Pluspoäng! Så klar du dig snyggt i storlek 44 och uppåt

Foto: Instagram