Gina tricot släpper kollektion med Aeryne

Gina tricot och Aéryne släpper kollektion av överblivna tyger

Gina tricot har teamat upp med svenska klädmärket Aéryne. Tillsammans har de skapat en kollektion framtagen helt av överblivna tyger.

Nu har kollektionen släppts! Se alla plagg här

Med visionen att skapa ett företag som stärker kvinnor grundande Siri Vikman 2015 modevarumärket Aéryne. På kort tid har det globala företaget vuxit och idag säljs plaggen såväl på den egna plattformen som via välkända aktörer som Asos, Nelly och Na-kd.

Nu presenterar Gina tricot det exklusiva samarbetet Aéryne X Gina tricot. Tillsammans har de båda företagen tagit fram en limiterad kollektion skapad av överblivna tyger. Kollektionen är en hyllning till kvinnlig självständighet och styrkan att våga tro på sig själv – och till en mer hållbar modeframtid.

Med redan befintligt material har Siri Vikman designat kostymer, toppar och klänningar för den svenska klädkedjan. Plaggen beskrivs som tidlösa och är tänkta att kunna stanna länge i garderoben.


– Vi på Gina tricot jobbar ständigt för att hitta nya vägar och det känns jätteintressant att skapa plagg av material som redan finns. Detta är ett helt nytt arbetssätt för oss som vi är oerhört stolta över. Viktigt för oss är att arbeta med full transparens, på plaggens etiketter hittar kunden adresser till våra fabriker och produktionsenheter, säger Emma Garrote, Global Production och Sustainability Manager på Gina tricot.

– Det har varit ett fantastiskt roligt samarbete, hela vägen från idé till verklighet. Inspirationen till kollektionen hämtas av kvinnliga förebilder från historiens ”Fempire”, kvinnor som banat vägen för oss. Jag är extra förtjust i vår fina brosch! Att producera on-demand eller med leftover fabrics, är ett koncept vi tror är framtiden för mode, tillägger Siri Vikman, CEO och designer på Aéryne.

Tio procent av försäljningen kommer gå till UN Women Sveriges arbete för en jämställd värld fri från diskriminering och våld mot kvinnor och flickor.

Den limiterade kollektionen, som har producerats i små kvantiteter, kommer finnas tillgänglig online och i utvalda butiker från och med 10 oktober.

Passa på att uppdatera dig om höstmodet 2019: Allt om säsongens största trender

Läs mer:
Höstens skönaste trend är stickade set – 14 fina köp
17 stickade klänningar som vill hoppa in i din garderob
30 snygga (och trendiga!) skor för höstens alla tillfällen
21 trendiga teddyjackor som får oss att längta efter höst
Höstjackor 2019: 25 trendiga köp i olika prisklasser
30 trendiga höstkappor som vill hoppa in i din garderob