Gina tricot släpper second hand-kollektion med Beyond retro

Gina tricot släpper vintagekollektion med Beyond retro

Gina tricot inleder samarbete med Beyond retro. Med start nu i juni kommer klädkedjan att erbjuda second hand-plagg från vintagevarumärket.

Gina tricot ska nu för första gången erbjuda sina kunder att shoppa second hand. Den svenska klädkedjan har teamat upp med Beyond retro och initiativet är ett steg i vad Gina tricot själva beskriver som företagets satsning på cirkulärt mode. Tidigare uppmärksammade kampanjer på ämnet har bland annat inkluderat uthyrning av partykläder i butik, samt designsamarbete med plagg framtagna av återvunnet material.

Den här gången ligger alltså fokus på vintagekläder. Från och med den 11 juni 2020 kommer utvalda Gina tricot-butiker i Norden att fyllas med handplockade plagg från Beyond retro. Kollektionen är limiterad och delas in i kategorierna klänningar, blusar, denimplagg, byxor, läderkjolar och kimonos. Då plaggen är återanvända kommer utbudet av storlekar att vara varierande.

— Vi på Gina tricot är oerhört stolta att lansera vår första kollektion vintageplagg tillsammans med Beyond retro. Beyond Retro är ett varumärke med stor kännedom och kunskap om vintagekläder och de jobbar liksom oss på Gina tricot med mode och levererar alltid de senaste trenderna till kund. Framförallt är det fina och unika plagg, redo att älskas igen, säger Emma Garrote, som är Global Production and Sustainability Manager på Gina tricot.

— Beyond retro är väldigt glada att samarbeta med Gina tricot för att nå ut med vintagekläder till så många människor som möjligt. Modevärlden behöver bli mer hållbar, och ett bra sätt att skapa förändring är att öka återanvändningen av plagg som annars slängs i onödan, tillägger grundaren av Beyond retro, Steven Bethell.

I Sverige är det två butiker som kommer att erbjuda Gina tricot x Beyond retro, nämligen Linköping city och Stockholm Götgatan. En ytterligare kollektion planeras att släppas under hösten 2020.

Foto: Gina tricot

LÄS MER:

Nu kan du hyra dina festkläder hos Gina tricot

Satsa på hållbart – 9 butiker där du kan hyra kläder

De anammar trenden och omvandlar plast i havet till mode