basgarderob smycken

Guide: Så bygger du den perfekta basgarderoben - med smycken

De bästa smyckena är de du alltid bär, de du aldrig tar av och de som tar stor plats – trots att de egentligen inte syns särskilt mycket. CHIC ger dig guiden till hur du bygger upp en basgarderob med smycken.

1. Klocka, Cartier Tank, Francaise Two Tone Stainless, 60 500 kr, 2. Halskedja, Guldfynd, 849 kr, 3. Berlock, Emma Israelsson, letter coin, 595 kr, 4. Ring i guldplätterat stål, Yggdrasil, 199 kr, 5. Örhängen, Ippolita, 8000 kr

1. Delikat halskedja
Ett av de vackraste partierna att framhäva lite extra är dekolletaget. Och det krävs inte mycket för att förhöja området. Det enda du egentligen behöver är en tunn, äkta, guld- eller silverkedja som ramar in det. Låt kedjan sedan hänga fritt eller addera en stilren berlock för extra mycket fokus.

2. Den fastgjutna ringen
Smycken som du bär dagligen skapar en personlig och medveten känsla. Så att investera i en ring som du alltid bär och som du i princip aldrig tar av är både bekvämt och snyggt. Den tillför även det där lilla extra som får din stil att kännas unik och ännu mer personlig.

3. Statmentarmbandet
Vem orkar egentligen ta av och på sitt armband hela tiden? Ett statmentarmband är inget som måste ta massa plats och vara något vräkigt. Utan istället tycker vi att det ska vara delikat och tunt. Lås sedan fast det runt handleden och låt det sitta där tills du bestämmer dig för att byta.

Läs även:
11 hemligheter alla modemedvetna kvinnor känner till
Sex sätt att ta din svarta outfit till en helt ny nivå
Fyra plagg som ingen behöver i sin garderob

4. Det klassiska uret
Förutom en funktion som får dig att hålla tiden säger klockan mycket om dig som person. Vårt tips är att spara ihop till en klassisk, tidlös, dyrgrip som håller hela livet ut och som aldrig faller ur tiden. Ett tips är att leta på olika auktionssidor för det bästa priset. Bär du både guld och silversmycken? Slå till på en som innehåller båda materialen.

5. Den iögonfallande diamanten
Det finns få saker som fångar vår uppmärksamhet likt en diamant gör. Men vem säger att den måste vara stor och bäras till speciella tillfällen? Det fina med just diamanter är att de glimmar oavsett storlek, att de passar till allt och att det är ett perfekt smycke att addera till din nuvarande smyckesgarderob.

6. Örhängen

Det fantastiska med örhängen är att de kan förhöja din look på nolltid. Är du till exempel en t-shirt-fantast men känner att det blir lite väl tråkigt ibland? Addera då ett par iögonfallande hängen som får din enkla t-shirt att kännas som ny på ett kick.

Läs även:
Allt du behöver veta om Chanel-butiken i Stockholm
30-åringar är bäst klädda av alla (det är bevisat!)
20 plagg du aldrig bör ha på dig om du har fyllt 30

Av: Caroline Sandström