hanna stefansson vårmode 2017

Modeprofilen Hanna Stefansson: ”Så sätter du stilen i vår”

Hon är snygg, färgglad och trendriktig. CHIC pratade med modeprofilen Hanna Stefansson för att inspireras att våga bära färg i vår!

Modeprofilen och bloggaren Hanna Stefansson är en fena på färgstarkt mode och vet precis hur man ska dra blickarna till sig. Baaam tog ett snack med henne för att diskutera vårens trender 2017 – och för att få hennes allra bästa modetips.

Stor guide: Allt du behöver veta om vårens sminktrender 2017

Vad var det som väckte ditt intresse för mode från allra första början?

– Min mamma är klänningsskräddare och har alltid sytt kläder sedan jag var liten, så jag tror att det satte igång redan då. Men det var först i gymnasiet som jag började gilla att sticka ut och synas klädmässigt. Nu gillar jag när jag och mina plagg tar plats.

Vilken färg bär du helst?

– Jag älskar rött! Det känns som att det är många varumärken som lyfter fram den färgen just nu. Jag vill bära det i allt från snygga plagg, till skor och väskor. Allt.

hanna stefnasson

Hanna Stefansson sticker gärna ut ur mängden genom röda nyanser.

Vilken typ av outfit föredrar du att bära i vår?

En snygg trenchcoat känns absolut hetast just nu, även om det fortfarande är lite för kallt. Jag letar efter den perfekta varianten som jag helst vill ska vara lite “boxig” och mer åt herr-hållet i passformen.

Vad kommer du kombinera trenchcoaten med i vår?

– Jag skulle vilja matcha den med gult, beige, brunt och vitt – fräscht men ändå färg. Och kanske något rött.

Vad inspireras du av när du klär dig?

– Jag inspireras av mina resor och får jättemycket inspiration av Köpenhamn där jag bor. Här finns så många välklädda människor, färgglada byggnader och en slags internationell känsla. Alla inspirerande intryck påverkar innehållet av min garderob.

Hanna Stefansson inspireras av Köpenhamn och välklädda personer.

Hur tänker du när du väljer outfit på morgonen?

– Jag väljer väldigt mycket utifrån vilket humör jag är på. Jag brukar aldrig kunna bestämma vad jag ska ha på mig kvällen innan för jag går så mycket på känsla när jag klär mig, det ska kännas rätt i kroppen liksom. Ibland blir det flickigt och ibland mer åt business-hållet. Det är även väldigt snyggt att blanda ihop de två stilarna, som till exempel något klassiskt damigt med något ungt androgynt.

Finns det någon som inspirerar dig modemässigt?

– Mina vänner inspirerar mig så mycket – dom är både färgglada och modiga både vad gäller stil och personligheter! Det finns inga regler, älskar när man vågar synas och gillar när folk lägger märke till vad man har på sig.

Hanna är känd för sina färgstarka looks.

Var ska man åka för att sluka schyst inspiration?

– Miljöombyte inspirerar mig. Just nu känner jag mycket för att resa till LA, Rom och Costa Rica. Men tre städer som alltid ger mig inspiration är Köpenhamn, Paris och New York. Det är något med atmosfären i de tre städerna. De har alla en härlig vibe med, människor och massor av charmiga caféer och restauranger.

Slutligen – har du några konkreta modetips som alla borde ta del av?

– Det syns när man känner sig obekväm, och då spelar det ingen roll hur snyggt plagget är, så se till att bära kläder du trivs i. Sträck på ryggen och le. Det är a och o och sätter hela touchen. Och använd strykjärn eller steamer! Det gör alla plagg så mycket vackrare.

Läs även:
Så stylar du vårjackan på 36 trendsäkra sätt
Bevisat: Därför är 30-åringar bäst klädda av alla
Experten: ”Färgtricket som får dig att se smalare ut”

Foto: Instagram @hannastefansson