Hannah och Amanda: "Du ser alltid välklädd ut i kashmir"

Amanda Schulman och Hannah Widell har designat en kofta för Soft Goat.

Amanda Schulman och Hannah Widell.

Systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman, bland annat kända från Fredagspodden som är en av Sveriges största podcasts, har lanserat en kofta i kashmir i samarbete med Soft Goat. ”The Perfect Cardigan”, som de kallar den, är ett resultat av duons drömmar att designa ett plagg som passar till allt.

– För oss är det otroligt roligt att vi har fått möjlighet att designa och ta fram just den koftan vi själva drömt om att få bära sedan många år tillbaka, säger Amanda.

Ge tre exempel på hur ni skulle matcha koftan.

– Koftan har så många användningsområden. Den är det perfekta plagget när sommaren kommer och man inte vill ha ytterplagg men fortfarande behöver något värmande. Den är så snygg till klänning eller varför inte som klänning med skärp i midjan. Du kan ha den som lager på lagerplagg under skinn eller bomberjackan till jeans.

Vad är det som gör just kashmir så speciellt?

– Man får en otrolig lyster i ansiktet. Sen är det bra kvalité, värmen är otrolig och det är väldigt behagligt. Du ser alltid välklädd ut.

Har ni några bra skötselråd?

– Tvätta den men så sällan du kan. Den får ALDRIG torktumlas. Investera i en noppare eller en bra rakhyvel som skonsamt tar bort noppar.

Har ni några planer på att designa fler plagg?

– Absolut! Vi älskar tanken på att kunna ta favoriter till marknaden. Det är helt magiskt att kunna göra det man allra helst själv vill ha och sprida det till andra.

Soft Goat grundades 2011 och säljer plagg i 100% kashmir på nätet, vilket gör att de kan hålla priserna nere. The Perfect Cardigan finns i navy och grått och kostar 1 995 kr.

Läs även:
Monica Bellucci: ”Kashmir är som en andra hud”
Camilla Thulin delar med sig av sina bästa klädvårdstips

Amanda Schulman och Hannah Widell har designat en kofta för Soft Goat.

Amanda Schulman och Hannah Widell.

Av: Rose-Marie Söderlund