ont i ryggen handväska

Har du ont i ryggen? Din handväska kan vara problemet!

Ont i ryggen kan bero på en rad olika saker, men din handväska kan vara boven i dramat om den är för tung. En kiropraktor förklarar vad väskan bör väga.

Utan att du tänker på det kan du kånka runt på flera kilo om dagen – i form av din handväska. Det kan också vara en bakomliggande orsak till att du får ont i ryggen, eftersom du blir sned av att bära väskan över ena armen.

Relaterat: Därför kan din handväska göra dig förkyld

Men det finns tips att tillgå! Kiropraktorn Evelyn Haworth förklarade för sajten Shefinds att alla väskor har en ideal vikt för att du ska slippa förslitningar i ryggen.

Läs om väskor och vikt i bildspelet här nedanför!

Klicka vidare och se varför du får ont i ryggen av din handväska.

"Om du bär väskan över en axel eller tvärsöver kroppen borde maxvikten vara 10 procent av din kroppsvikt. Så om du väger till exempel 60 kilo bör din väska inte väga mer än 6 kilo", förklarar Dr. Haworth. "Kom ihåg att inte alltid bära väskan på samma sida av kroppen".

"Riktlinjerna för en ryggsäck är att den inte ska väga mer än 20 procent av din kroppsvikt. Se till att botten på väskan är i linje med din midja för att matcha den naturliga kurvan på kroppen. Bonuspoäng om du har ett bälte runt midjan som håller åt ryggsäcken".

"När axelbanden är för tighta för att bära över axeln får du ha väskan i armkrok. Se till att väskan väger under fyra kilo. Försök att inte ställa väskan på golvet, vilket kan göra att du sträcker dig i ryggen. Låt väskan stå på en hylla istället, så att du inte behöver böja dig ner för att nå väskan".

"Om du inte har ett axelband och bär väskan under armen eller i handen bör den väga under två kilo."

Läs även:
Tidiga tecken på att du lider av höstdepression
Varningstecken på att du riskerar att bli utbränd
Alltid trött? Här är sex vanliga orsaker

Foto: Mondadori