Helen Hunts H&M-klänning på Oscarsgalan, budgethit eller skrynklig miss?

Helen Hunt bar en specialsydd H&M-klänning på Oscarsgalan 2013.

Helen Hunt bar en specialsydd H&M-klänning på Oscarsgalan 2013.

Helen Hunt valde en klänning från H&M på röda mattan på Oscarsgalan i natt, vilket skapade stora rubriker: dels på grund av det kontroversiella budgetvalet av designer, men även för att många inte tyckte att passformen var optimal, plus att den var skrynklig.

– Det är ju jätteroligt för H&M att en så pass pondusfylld skådespelerska väljer att bära deras design på en så här prestigefylld gala. Synd bara att hon valde så konservativ färg samt att klänningen faktiskt såg helt ostruken ut. De brukar kunna göra mer spektakulära klänningar än så här och det hade varit kul att få se henne bära något mindre konventionellt som mer tydligt hade positionerat H&M som det trendsnabba modehus de är, säger Baaams chefredaktör Charlotta Flinkenberg.

Perez Hilton skräder inte orden i sin kritik:

– Really? Av alla klänningar hon kunde valt för årets största kväll så valde hon H&M?! Snacka om att missa sin chans.

Men flera förståsigpåare backar upp Helen Hunts tydliga budgetval:

– Förmodligen den billigaste och mest överkomliga festklänningen av alla på galan. Helen Hunt visar här att man inte behöver spendera en förmögenhet för att se fantastisk ut på röda mattan! twittrar Oprah Winfreys magasin O.

H&M specialsydde coutureklänningen åt Helen Hunt i midnattsblå sidensatäng. Den är designad exklusivt för Oscarsgalan, där Helen var nominerad till bästa kvinnliga biroll för hennes hyllade insats i ”The Sessions”.

– Det är en ära och med glädje vi har designat den här klänningen för en av världens mest fantastiska skådespelerskor. Vi beundrar Helen Hunt och det känns fantastiskt att ha skapat en klänning för en så minnesvärd kväll, säger Ann-Sofie Johansson, H&M:s designchef i ett pressmeddelande.

Vad tycker du om Helen Hunts H&M-klänning på Oscarsgalan, hit eller miss? Diskutera!

Läs även: Blågul seger! Svenska vinnarna på Oscarsgalan 2013

Helen Hunt bar en specialsydd H&M-klänning på Oscarsgalan 2013.

Helen Hunt bar en specialsydd H&M-klänning på Oscarsgalan 2013.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Stella Pictures