Helena Christensen för Odd Molly S/S 2010

Makeupartisten Henrik Haue lägger en fintal touch på Helena Christensen.

Makeupartisten Henrik Haue lägger en fintal touch på Helena Christensen.

Supermodellen Helena Christensen valde att lämna rampljuset för att istället ta plats bakom kameran som framgångsrik fotograf. Nu gör hon en efterlängtad comeback på catwalken. Hon kommer att öppna och stänga Odd Mollys modevisning för S/S 2010 som går av stapeln lördagen den 1 augusti på Grand Hôtel i Stockholm.

– Odd Molly står för individualism, ansvarstagande och engagemang, vilket genomsyrar hela företaget genom både kläder och handling. Därför blev jag extra glad när Per Holknekt kontaktade mig och föreslog ett fördjupat och fortsatt samarbete där jag även fick möjlighet att designa sängkläder tillsammans med Odd Molly för välgörenhetsprojektet ”Chernobyl Children’s Project International”. Alla intäkterna går oavkortat till Chernobyls offer. Jag brinner för barn och tycker att projektets ändamål är otroligt berörande och fint, säger Helena Christensen.

– Det känns jättekul att Helena valt att fördjupa vårat samarbeta med oss. Hon står verkligen för Odd Mollys grundvärderingar med sin naturliga och avslappnade stil, starka integritet, passion för miljön och omvärlden, samt genuina design- och modeintresse, säger Per Holknekt, grundare och kreativ chef på Odd Molly.

Visningen kommer att broadcastas live world wide på www.oddmolly.com.

Bifogat ser du bilder från fotograferingen av den nya kampanjen utanför Köpenhamn den 12 juli i år.

Det är ett hårt liv att vara modell!

Det är ett hårt liv att vara modell!

Fotografen Henrik Bülow står bakom kameran.

Fotografen Henrik Bülow står bakom kameran.

Hela fototeamet!

Hela fototeamet!

Av: Rose-Marie Söderlund