Hernández Cornet får The Max Factor Award 2013

Ana Hernández grundade sitt märket Hernández Cornet 2008. Foto: Facebook

Ana Hernández grundade sitt märket Hernández Cornet 2008. Foto: Facebook

Designern Ana Hernández och hennes märke Hernández Cornet har utsetts till årets vinnare av The Max Factor Award och ges därmed möjligheten att visa sin kollektion för hösten/vintern 2013 utan kostnad på modeveckan i Stockholm 29 januari.

– Jag är otroligt hedrad över att få vinna det prestigefyllda The Max Factor Award. Jag ser så mycket fram emot att visa min AW13-kollektion under Mercedes-Benz Fashion Week kompletterad med make-up av Tomas Lenneryd och Max Factors duktiga team, säger Ana.

Ana hyllas för sin konceptuella men bärbara design som ständigt utvecklas.

– Ana Hernández är utan tvekan en av de mest talangfulla designers vi ser på den svenska modescenen just nu. Hon har en förmåga att, med små men väl utvalda förändringar i kollektionerna, hålla oss intresserade och nyfikna säsong efter säsong, säger Elisabeth Hagelberg, Sales & Marketing Director för Max Factor Sverige.

Juryns motivering:

Med ett unikt uttryck som kombinerar konceptuell design med bärbart och åtråvärt mode har Hernández Cornet lyckats återinspirera den svenska modescenen. En känsla av déjà vu, en touch av street och kollektioner som med snitt och materialval har en spännande förmåga att lura ögat är återkommande teman hos husets grundare Ana Hernández, vars design konsekvent och logiskt utvecklas säsong efter säsong. Hernández Cornets arbete är uppfriskande i en värld där konstant förändring alltför ofta känns som ett självändamål. Årets The Max Factor Award-pristagare, Hernández Cornet, skapar plagg med sådan talang och kvalitet att de ständigt lika laddade – och genomtänkta – kollektionerna redan skaffat sig en trogen skara fans som stadigt växer, även utanför Sveriges gränser.

Tidigare vinnare:

  • 2012: Altewai.Saome
  • 2011: Ann-Sofie Back
  • 2010: Lovisa Burfitt
  • 2009: Diana Orving
  • 2008: Helena Hörsted
Hernández Cornet, hösten/vintern 2012.

Hernández Cornet, hösten/vintern 2012.

Hernández Cornet, våren/sommaren 2012.

Hernández Cornet, våren/sommaren 2012.

Hernández Cornet, hösten/vintern 2011.

Hernández Cornet, hösten/vintern 2011.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Kristian Löveborg