Så hittar du din egen stil – 6 steg att följa

Så hittar du din egen stil – 6 steg att följa

Har du hittat din personliga stil? Ditt signaturplagg? Inte? Vi har satt ihop några frågor som hjälper dig.
DE VIKTIGASTE MODETRENDERNA VÅREN 2021
1:43

Efter reklamen: DE VIKTIGASTE MODETRENDERNA VÅREN 2021

(1:43)

Slå på ljud

BAAAM

Att ha en egen stil handlar inte om att du alltid måste hålla dig till samma typ av kläder. Tvärtom. Vi älskar nya stekheta trender och att testa nya klädkombinationer. Men att hitta sin personliga stil och en personlig go to-look är både roligt och kommer göra livet lättare. Eller åtminstone göra de där stressiga morgnarna när klädkrisen kryper sig på, mindre stressiga.

Så, vilken är din personliga stil? Vi har satt ihop några frågor som kommer hjälpa dig att hitta den. Skriv ner svaren på ett papper för att få en bättre överblick.

Läs mer: Budgetknepen stilmedvetna kvinnor har stenkoll på


Vad blir du glad av?

Den viktigaste och förmodligen lättaste punkten av alla – fundera på vad just du blir glad av. Mode och kläder ska ju vara kul, eller hur? Så, vilka plagg, färger, mönster, accessoarer eller typ av skor klappar hjärtat lite extra för när du klickar runt på onlineshoppar eller går omkring i butikerna?


Vad känner du dig mest bekväm i?

Vilka plagg i garderoben använder du oftast? Lista dem! Det är förmodligen dessa du känner dig som mest bekväm i och som får dig att känna dig extra härlig. Kavajen? Jeansen som sitter som en smäck? Klänningen med markerad midja? Mönstrade blusar? Kappan du bär säsong efter säsong?


Och, vad tycker du inte om?

Vi vänder på det. Vissa plagg eller färger kommer du förmodligen aldrig känna dig bekväm i att bära, oavsett hur trendiga de är. Så släpp dem! Har du svårt för färgglada kläder, känn dig inte tvingad att köpa rosa, gula och ljusblå plagg varje år när vårsolen kikar fram. Och om du känner dig som Mimmi Pigg i prickigt, satsa på rutigt istället.


Vilket är ditt signaturplagg?

Ett sätt att rama in din personliga stil är att fundera kring vilket eller vilka som är dina signaturplagg. Att ha en go to-look som alltid fungerar är dessutom det bästa botemedlet mot klädkriser. Så, vad är just ditt signaturplagg- eller accessoar? Skinnjackan? V-ringade toppar? Stora örhängen? Röda läppar? Givetvis kan du ha flera stycken. Kanske är jeans, skinnjacka och en bohemisk blus just din go to-look?


Prova, prova, prova!

Enda sättet att ta reda på om du kommer trivas i ett visst typ av plagg eller en färgkombination är ju att testa. Så prova dig fram! Prova i butik eller låna ett plagg av en vän och bär det under en dag. Prova även sådant som du inte spontant tror att du kommer gilla eller passa i. Genom att prova olika stilar, färger, mönster och klädkombinationer kommer du hitta det du tycker allra bäst om.


Och när du väl har hittat din stil…

… Våga utmana den! Våga prova nytt. Vi är ju som bekant komplexa, vi människor, och att ha en personlig stil betyder ju inte att du måste hålla dig till den sju dagar i veckan resten av livet.

Läs mer:

Snygga och bekväma badkläder – som inte gör att allt hoppar ur

Blommiga klänningar till midsommar – 15 romantiska shoppingtips

Skin ikapp med solen – 14 gula sommarklänningar

Snygga sandaler till sommaren – alla under 400 kronor

Foto: Mondadori/TT