Se alla plagg från H&M:s hållbara kollektion Conscious Excluisve 2018

Se alla plagg från H&M:s hållbara kollektion Conscious Excluisve 2018

H&M:s Conscious Exclusive består av plagg framtagna av hållbara material. I år är ledorden feminina snitt, broderier och blommiga jacquarder. Se alla plagg här.

Med hållbart mode i fokus släpper H&M kollektionen Conscious Exclusive 2018. Kollektionen, som är den sjunde upplagan, består av damplagg, underkläder, skor och accessoarer.

Inspirationen kommer från det berömda konstnärsparet Karin och Carl Larsson och vi ser en feminin kollektion med blommiga jacquarder, broderier och mycket mönster. Bland statement-plaggen finns en vid ärmlös bröllopsklänning med broderier, en grön jacquardklänning i återvunnen polyester och en svartblommig jacquardkostym.

För första gången används, utöver ekologiskt linne, bomull, silke och återvunnen polyester, även återvunnet silver och econyl, en hundra procent återvunnen nylonfiber från fisknät och annat nylonavfall.

– Karin Larssons konstverk spelade en särskild roll i designprocessen: hennes stiliserade motiv, djärva kompositioner och användning av färg var verkligen före sin tid. Hon var en stark kvinna och det är den känslan vi vill förmedla, säger Ann-Sofie Johansson, kreativ rådgivare på H&M.

Conscious Exclusive-kollektionen 2018 finns tillgänglig online och i utvalda butiker från och med den 19 april. Se alla plagg nedan.


Passa på att uppdatera dig om vårmodet 2018: Allt om säsongens hetaste trender

Passa på att uppdatera dig om vårmodet 2018: Allt om säsongens hetaste trender

Läs mer:
Vårens naglar går i blått – allt om nageltrenderna 2018Elva plagg du behöver i en perfekt basgarderob
20 snygga sneakers till våren 2018 – i butik redan nu
Rätt i violett! 17 stilsäkra plagg i vårens trendfärg lila

Foto: H&M