H&M Conscious Collection hösten 2019

H&M släpper ny hållbar kollektion till hösten 2019

I september släpper H&M ytterligare en hållbar klädkollektion. Se allt från H&M Conscious Collection till hösten 2019 här.

Återvunnen polyester är materialet som står i fokus när H&M presenterar sin Conscious Collection för hösten 2019. Kollektionen är en del i den svenska klädkedjans långsiktiga mål att år 2030 enbart använda sig av återvunnet material och plaggen är gjorda av just återvunnet material eller material som har mindre påverkan på miljön.

Vi ser mjukt skräddade plagg, djurmönstrade klänningar och överdimensionerade huvtröjor. Färgskalan går i jordnära nyanser som beige, brunt och vitt med en stark orangeröd kontrasterande kulör.

Den återvunna polyestern, som bland annat har tillverkats av återvunna PET-flaskor, återfinns i såväl klänningar som skjortor, stickat och ytterkläder.

– Höstens H&M Conscious Collection handlar om de tidlösa klassikerna och de perfekta basplaggen som du aldrig tröttnar på. Långvarig design i mer hållbara material och höstens ”it-plagg” som du behöver för att uppdatera din garderob, säger Maria Östblom, designchef dam på H&M.

När släpps H&M Conscious Collection?

Höstens Conscious Collection lanseras i butik och online under september månad. Se alla plagg nedan.


Alla plagg från H&M Conscious Collection hösten 2019