H&M släpper den ultimata kollektionen för dig som älskar blommigt

H&M gör en damkollektion med mönster från det ikoniska brittiska textil- och tapetföretaget GP & J Baker. Se alla plagg här.

Av: Ida Gustafsson

Det anrika brittiska textil och tapetföretaget GP & J Baker introducerades på den svenska marknaden redan på 1930-talet, när Estrid Ericson och Josef Frank tog in deras fantastiska tyger till Svenskt Tenn.

Läs mer: Allt du behöver veta om H&M:s nya varumärke Afound

Printen som används i kollektionen är några av GP & J Bakers mest ikoniska mönster som klassiska Oriental Bird, Blossom och Hydrangea Bird. Men även Magnolia, som textildesignern William Turner målade för GP & J Baker 1913.

De klassiska mönstren har i klädkollektionen blandats med geometriskt mönster i en hommage till Art Deco-designern Jean Durand.

Kollektionen som består av klänningar, toppar, byxor och accessoarer är skir och lätt med sofistiskerade och romantiska plagg med långa och voluminösa med detaljer som ballongärmar, puffärmar, spetsar och kontrasterande printmönster.

– Det är en så underbar tid i modet för statement prints och mönster, så vi är glada över att samarbeta med en av de mest prestigefulla textil- och tapethusen. Delarna i kollektionen är feminina och starka med en enkel känsla, som kommer att tilltala dem som både älskar mode och utmärkt printdesign, säger Pernilla wohlfart, H&M:s Design Director.

H&M och GP & J Bakers kollektion lanseras i utvalda H&M-butiker och online i början av augusti. Spana in alla plagg nedan.

Foto: H&M

 

Artikeln publicerades först på Femina.