H&M:s nästa designersamarbete klart!

Knappt har Commes des Garçons landat i butikerna förrän H&M:s nästa designersamarbete offentliggjorts. Nästa års gästdesigner är ingen mindre än Matthew Williamson, den brittiske modeskaparen vars signum är färgstarka kollektioner med etniska influenser.

Samarbetet inleds med en exklusiv modekollektion för kvinnor i utvalda butiker den 23 april och fortsätter därefter med sommarplagg för både dam och herr som kommer att finnas i samtliga H&M-butiker över hela världen från mitten av maj. Exklusivt för H&M debuterar Williamson som herrmodedesigner.

– Det är en fantastisk möjlighet att få arbeta med H&M och skapa engångskollektionen ‘Matthew Williamson for H&M’. Jag gillar att H&M har skapat ett helt nytt fenomen inom modevärlden med sin banbrytande idé att samarbeta med utvalda designers och låta dem skapa begränsade kollektioner. Det är spännande att de kreationer jag skapar för H&M kommer att finnas tillgängliga och förhoppningsvis vara till glädje för så många människor över världen över, säger Matthew.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Magnus Magnusson, Antoni Ruiz Aragó