Här är detaljerna som trendar stort hösten 2019

Här är detaljerna som trendar stort hösten 2019

Vilka är trenddetaljerna hösten 2019? Diadem, kedjor och baguetteväskan är tre av dem. Baaam guidar dig bland säsongens hetaste accessoarer.

Höstmodet 2019 bjuder på flera roliga trender. Och när det kommer till accessoarer spar vi inte på krutet! Nej, nu låter vi detaljerna vara många och lekfulla. Och att jobba med just accessoarer är perfekt sätt att ge nytt liv till dina favoriter hemma i garderoben.

Vi ser stora vadderade diadem, baguetteväskan och chunky kedjor. Och de höga stövlarna, såklart. Skärpet får vi inte glömma! Det sätter vi på, ja, i princip varenda plagg faktiskt.

Baaams moderedaktör Emma Blomberg ger dig den ultimata guiden till säsongens trendigaste detaljer och accessoarer.

Trendigaste accessoarerna till hösten 2019

1. Stora vadderade diadem

Ingen har väl lyckats undgå att håraccessoarer i år är lika hett som en påslagen platta på spisen. More is definitivt more när det gäller att smycka svallet just nu och vi går loss på hårklämmor, scarfs och diadem. Och just diadem tycker jag vi ska prata lite mer om. De stora modehusen har hintat om diademets comeback ett bra tag nu och när Prada inför sommaren 2019 lät modellerna bära gigantiska – alltså gigantiska – vadderade diadem stod det klart. Trenden var ett faktum. Och nu ser vi dem överallt! Stora vadderade diadem, ofta i sammet och i roliga färger.

2. Chunky kedjor

Chunky chains är trendig hösten 2019

Foto: TT, @polliani

Så, vilka smycken är trendiga hösten och vinter 2019? Kul att du frågar! Chunky kedjor hamnar utan tvekan på prispallen som en av våra största smyckestrender. Ja, stora guldfärgade kedjorna tar stor plats den här säsongen och vi ser det både på halsband och armband. Låt ett stort halsband lyfta hela din outfit. Annars kan du med fördel gå loss på trenden och mixa och matcha ett helt gäng olika varianter.

3. Höstens trendväska x 3

Trendiga väskor hösten 2019

Foto: TT

Låt oss presentera höstens trendigaste väskor – miniväskan, maxiväskan och baguetteväskan.

Miniväskan

Miniväskan är en trendig accessoar hösten 2019

Foto: TT

Miniväskan tog oss med storm i våras och än är vi inte redo att släppa taget om den. Tvärtom är modellen högaktuell även i höst. Om den är praktisk? Nej, absolut inte! Har du tur får du plats med en tampong, ett betalkort och en telefon. Men i ärlighetens namn bär vi den inte alls för att ha plats för våra saker. Vi ser den snarare som en kul accessoar.

Maxiväskan

Maxiväskan är en trendaccessoar hösten 2019

Foto: TT

Som kontrast till den lilla godingen tar en betydligt mer praktisk variant plats på scen – maxiväskan. Och här är det ju större desto bättre som gäller. Helst ska väskorna vara så stora att de rymmer en tvårummare. Åtminstone allt du behöver – och lite till – för dagen.

Baguetteväskan

Baguetteväskan är trendig hösten 2019

Foto: TT

Till sist gör 00-talets favorit en ordentlig comeback i höst. Baguettväskan är rykande het just nu! Tänk dig de små nätta väskorna med kort axelband som syntes i varenda avsnitt av Sex and the city, och du är inne på helt rätt spår. De kommer i flera olika färger och material och blir garanterat vår bästa festvän den här säsongen.

4. Skärp dig!

Markerad midja är en trenddetalj för hösten 2019

Foto: TT

Säg hej till den markerade midjan – en av säsongens trendigaste detalj. Med det sagt är det hög tid att plocka fram skärpet. Hösten 2019 markerar vi gärna midjan med ett bälte. Oavsett om du trär det runt en klänning eller i öglorna på ett par högt skurna jeans är du helt rätt ute (fast inne). Vi ser stora maffiga skärp som passar utmärkt att fästa över kavajen, men också tunnare varianter, gärna kedjor, är högaktuellt.

5. Höga stövlar

Höga stövlar kommer stort hösten 2019. Ja, knähöga och lårhöga modeller är ett klockrent val för dig som vill vara stilsäker den här säsongen. Och vi hänger inte läpp för det. För visst är det väl så, att höga stövlar är en av höstens allra mest användbara sko? Du kan bära dem till allt – lika snyggt till kjol och stickad tröja som till klänning eller jeans – och skon håller dig dessutom varm.


I veckan gästade Baaams moderedaktör Emma Blomberg Aftonbladet morgon och pratade om just höstens trenddetaljer. Nedan hittar du länk till inslaget, samt en lista på plaggen som visades upp.

Här ser du klippet.

Svart vadderat diadem, från Nelly.

Rödrutigt diadem, från Glitter.

Svart vadderad diadem med pärlor, från Glitter.

Vinröd miniväska, från Glitter.

Svart miniväska, från Nelly.

Armband med stora kedjor, från Glitter.

Halsband med stora kedjor, från Glitter.

Tunt skärp, från Zara.

Stor svart väska, från Nelly.

Stor silverfärgad väska, från Nelly.

Svart stort skärp, från H&M.

Läs mer:
17 stickade tröjor som inte kostar en krona mer än 500
30 snygga (och trendiga!) skor för höstens alla tillfällen
30 varma och snygga vinterjackor – från budget till lyx