jessica lagergren solo

Jessica Lagergren om sina kurvor: ”Framhäv istället för att dölja”

Om Jessica

Namn: Jessica Lagergren
Ålder: 30
Gör: Frilansande journalist och bloggare (Jessicalagergren.se). Gör Tvillingpodden tillsammans med sin tvillingsyster Angelica.

1. Strunta i storlekslappen

– Storlek är faktiskt bara en siffra och jag tycker du ska utgå från hur plagget ser ut, och inte stirra dig blind på vad som står på den där lappen. Storleken skiljer sig så mycket beroende på märke och plagg och om du inte vågar prova kanske du går miste om en riktig favorit. Jag utgår från formen när jag provar eftersom jag vet vilken typ av plagg jag brukar gilla.

Guide: Så bygger du upp den perfekta basgarderoben

2. Shoppa snygg

– Jag brukar vilja vara snyggt sminkad och fixad när jag ska ut och shoppa. Jag känner mig alltid mycket snyggare i provrummet om jag är nöjd med helheten.

3. Våga stora mönster

– Man hör ofta att stora mönster gör att man ser större ut. Jag tycker du ska strunta i det och klä dig i stora mönster om du vill. Om du har en mönstrad klänning kan du matcha den med en svart, figurnära kavaj, så blir det en snygg balans.

Lista: 18 fördomar om kvinnor som du garanterat har tröttnat på

4. Markera midjan

– När du markerar midjan får du en fin siluett och kurvorna framhävs på ett smickrande sätt. Jag gillar att balansera outfiten genom att välja en lösare topp till en tajt kjol eller tvärtom: en tajtare överdel tillsammans med en utställd kjol.

5. Göm dig inte

– Sist men absolut inte minst: Försök inte gömma dig. Bär de kläder du gillar och försök vara stolt över din kropp! Livet är för kort för att gå runt och noja över utseendet.

Relaterat:
16 stadier du går igenom när du ska välja kläder
Elsa Hosk: ”Victoria’s secret behöver en plus size-modell!”
De klär av sig nakna för att ändra synen på plus size

Av: Annika Norman

Foto: Fanny Lidhström