Jessy Heuvelink designar årets dogtag till Stockholm Pride

Årets dogtag till Stockholm Pride är ett armband designat av Jessy Heuvelink.

Årets dogtag till Stockholm Pride är ett armband designat av Jessy Heuvelink.

Årets Pride-smycke, även kallat ”dogtag”, är framtaget av ingen mindre än Jessy Heuvelink, chefsdesigner på J.Lindeberg. Smycket, ett unisexarmband i läder med texten ”Celebrate Diversity”, får man när man köper en veckobiljett till Stockholm Pride som i år pågår mellan 28 juli – 2 augusti. Det kommer att finnas totalt 5 000 armband, så det är först till kvarn som gäller.

– Det är en stor ära att få vara årets dogtag designer på Stockholm Pride. Jag är väldigt förväntansfull och stolt över att ha fått det här privilegiet, säger Jessy Heuvelink.

Jessy är själv öppet homosexuell och har designat armbandet helt gratis, precis som alla volontärer som jobbar med Stockholm Pride. Det viktiga för honom är att motverka hat och sprida kärlek.

– Först och främst vill jag inspirera människor. Som en öppet homosexuell man firar jag vem jag är varje dag, inte bara under Pride, men Pride är fortfarande en nödvändighet eftersom många människor lever under mindre gynnsamma situationer eller inte kan åtnjuta samma privilegier som vi tar för givet. Människor behöver påminnas om att kärleken är universell och att mångfald är något som ska firas. Så länge det finns hat finns det en anledning att festa. Som en offentlig person, på grund av min ställning som chefdesigner för J.Lindeberg, känner jag att det är min skyldighet att bidra och inspirera på alla sätt jag kan, berättar Jessy Heuvelink.

Jessy är född i Holland men flyttade till Sverige för nästan tio år sedan när han anlitades av J.Lindeberg. Han har tidigare jobbat för blanda andra Viktor & Rolf, Christian Lacroix och Adidas. Tidningen Café utsåg honom till Årets designer 2013.

Tidigare år har bland andra Bea Szenfeld, Efva Attling, Lars Wallin och Christer Lindarw designat dogtags till Pride.

Läs även: Peppa för pride i regnbågens alla färger

Årets Pride-designer Jessy Heuvelink på Cafés Stora Modepris 2013.

Årets Pride-designer Jessy Heuvelink på Cafés Stora Modepris 2013.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: All Over Press