Josefin Dahlberg: "Vi struntar i julklappar och julbord"

Josefin Dahlberg önskar god jul!

Josefin Dahlberg önskar god jul!

Julstress? Baaams modebloggare och reporter Josefin Dahlberg  struntar i julklapparna och åker utomlands i år. Innan hon åker delar hon dock med sig av några julminnen och julklappstips.

Var och hur kommer du att fira jul i år?

– Jag, min mamma och mina två storasystrar sticker till London och firar jul. Vi brukar göra samma sak varje år men i år vill vi göra något helt annat så vi struntar i julklappar och julbord och åker till London för att dricka afternoon tea, promenera i Notting Hill och shoppa!

Vad är det bästa med julen?

– Att ha några extra dagar ledigt så man få umgås med nära och kära, skratta och äta god mat.

Vad önskar du dig i julklapp?

– Oj, jag har inte önskat mig något men tänkte kanske ge mig själv en massa härliga doftljus i fina glasburkar. Det är så mysigt att ha nu i vinter och ett bra julklappstips tycker jag!

Lyxiga och limiterade doftljus från Byredo, 650 kr/st.

Lyxiga och limiterade doftljus från Byredo, 650 kr/st.

Vilken är den bästa respektive sämsta julklapp du har fått?

– Min Barbiebil som jag fick när jag var ca 7 år måste vara den bästa. Jag nöp mig i armen hundra gånger för att kunna tro att det var sant och jag var överlycklig i flera månader. Haha, jag var inte så bortskämd med prylar när jag var liten. Den sämsta, svårt… Säkert en bok, jag läser aldrig böcker.

Har du något billigt och bra julklappstips?

– Absolut! Shoppa second hand! När jag var stundent och därmed inte hade så mycket pengar köpte jag många julklappar second hand. Här har man också chans att hitta personliga saker som passar ju den personen. Jag köpte tex en jättefin liten väska till en kompis och fina koppar till min syster, personligt och billigt = perfekt!

Vem skulle du vilja önska god jul, förutom dina nära och kära?

– Alla mina läsare och alla härliga Baaam-läsare. God jul!!

Läs även: Susanne Histrup: ”Paketöppningen brukar ta flera timmar”

Av: Rose-Marie Söderlund