Kakan Hermansson: ”Jag har aldrig klädkris”

Hon är konstnär, programledare och skribent. Dessutom en av Sveriges mest inspirerande beautybloggare med en känsla för stil. CHIC tog en pratstund med Kakan Hermansson om hur hon kommer gå klädd i vår och sommar.

Våren är äntligen här och sommaren ligger framför oss. Suget efter att fräscha upp garderoben och fylla den med plagg som hör semestertider till är – låt oss säga enormt. Inför den nya säsongen tog Baaam ett snack med Kakan Hermansson. Hur kommer hon klä sig i sommar? Vilket plagg kan hon inte leva utan? Och vad är hennes bästa köp?

Läs mer: Kakan Hermansson listar sina beautyfavoriter just nu

Vilka plagg kommer du bära i sommar?

– Jag försöker alltid få lite sol på benen för jag gillar brunbrända ben, speciellt mina. Jag brukar köra korta tights och korta kjolar, och på kvällarna några tunna och vida byxor, som det finns en uppsjö av nu. I somras levde jag i min baddräkt dygnet runt, bytte nederdel för olika tillfällen, såg cool ut i allt.

Varma sommardagar satsar Kakan på bara ben under korta kjolar.

Vilken av våren och sommarens trender gillar du bäst?

– Älskar att rosa och rött är inne nu, speciellt kombinationen. Jag är inte så ivrig på trender men gläds åt denna tillåtande blandning!

Vilket plagg i garderoben kan du inte leva utan?

– Mina dyra behåar. Med denna storlek går det inte att skoja bort med nån liten bysthållare från H&M, nä jag insåg för några år sedan att jag måste ta mina bröst på allvar. Bär oftast Marlies Dekkers (reklamlänk från Apprl) och Prima Donna (reklamlänk från Apprl). Köper alla på Birger Jarls Under i Stockholm eller La Leia i Malmö!

En stressig morgon, du har klädkris, vad tar du på dig?

– Jag har aldrig klädkris, vilken onödig energi, jag tar det som ligger på golvet eller rafsar ihop nåt från garderoben. Det blir väl bra till slut tänker jag.

Kakans bästa modeköp är en t-shirt från 1992.

Ditt bästa köp?

– Min Cypress Hill-t-shirt från 1992. SÅ bra kvalitet. Men annars alla mina uppsydda Ida Klamborn-plagg, det är det absolut lyxigaste jag har.

Berätta om din hudvårdsrutin!

– Jag är noggrann med rengöring, både morgon och kväll. Sen följer ett micellärt vatten för att få bort exakt all smuts, efter det två serum, ett fuktgivande eller ett med aha-syra i, och sen ett oljebaserat serum. Dagkräm, antingen med spf i eller så adderar jag solskydd efter den, sedan lite smink om jag är på det humöret. Oftast brukar jag bara grunda med lite bb- eller cc-crème och rouge! Några gånger i veckan bränner jag på med en grov mask som fräter bort ett och annat och följer alltid upp med superfuktgivande masker, alltid med mycket fett.

Några gånger i veckan lägger Kakan fuktgivande masker med mycket fett.

Dina tre bästa skönhetsprodukter?

– Avenes cold cream, Paula’s Choice 10% aha treatment och Beaute Pacifiques fuktmask.

Läs Kakans blogg här och följ henne på Instagram här!

Läs mer:
Kakan Hermansson snackar dyra serum, nagelkonst och feminism med Baaam
Kakan Hermansson kritiserar Monkis hyllade underklädeskampanj
Kakan Hermansson är Årets Beautyprofil

Foto: Nina Holma/Elle, IBL