melania trump designer

Nio kända designers tar ställning för och emot Melania Trump

Melania Trump är USA:s blivande first lady. Men redan nu har många modedesigners har valt att ta ställning både för och emot henne.

Jackie Kennedy och Michelle Obama är bara två av USA:s många i raden ikoniska kvinnor som har varit first lady i USA. Med titeln first lady kommer ofta titeln som stilförebild på köpet – men Melania Trump, Donald Trumps fru, har redan fått kritiker i modevärlden.

Relaterat: De är kvinnorna i Donald Trumps innersta krets

Flera kända designers har gått ut och berättat att de vägrar klä Melania, som är blivande first lady. Andra designers tycker inte att politik och mode ska blandas ihop och välkomnar henne till sina modehus.

Läs mer om vilka designers som stöttar och dissar Melania Trump i bildspelet här nedanför!

Tommy Hilfiger: ”Jag tycker att Melania är en vacker kvinna och jag tycker att alla designers borde vara stolta över att klä henne. Ivanka är precis lika vacker och smart, men hon bär sina egna kläder. Jag tycker inte att folk ska blanda in politik. Alla gladdes åt att klä Michelle Obama. Och du blir inte mycket vackrare än Ivanka eller Melania”J, sade han till WWD.

Carolina Herrera: ”Jag tror att de kommer att höra av sig inom två, tre månader, eftersom det är mode. Alla kommer att klä Melania. Hon representerar ju USA”, sade Carolina till Business of Fashion.

Derek Lam: "Jag känner inte Melania Trump personligen så jag vill inte låta som om jag dömer hennes personliga åsikter, men jag ser ingen anledning till att bli involverad i Trump-familjen", sade han till WWD.

Vera Wang: "Jag har inte kontaktats av Trump. Men som vald till first lady borde hon bära amerikanskt mode".

Humberto Leon (från Kenzo, Opening Ceremony): "Ingen borde klä henne, och om hon köper era kläder, säg till alla att du inte stöttar det", skrev han själv på Facebook.

Tom Ford: "Jag fick frågan om att klä henne för ett par år sedan och jag tackade nej. Hon är inte min image. Och vet du vad, first ladyn, bortsett från att jag är demokrat och röstade på Hillary och är väldigt ledsen och besviken över att hon inte vann, borde inte bära mina kläder ändå. De är för dyra", sade han till The View.

Diane von Furstenberg: "Donald Trump röstades fram och kommer att bli vår president. Melania förtjänar respekt som first lady precis som alla andra innan henne. Vår roll från modevärlden är att promota skönhet och mångfald. Vi bör alla vara den bästa versionen vi kan vara och inspireras av vårt eget exempel", sade hon till WWD.

Marc Jacobs: "Jag har inget intresse överhuvudtaget att klä Melania Trump. Personligen skulle jag hellre lägga energi på att hjälpa folk som kommer att lida av Donald Trump och hans supporters", sade Marc Jacobs till WWD.

Philip Lim: "Jag har ingen relation till Mrs. Trump och jag kan inte se en relation utvecklas inom den närmsta framtiden när Trump styr", sade han till WWD.

Foto: Mondadori, IBL