Det bar Kate och Victoria under hertigparets första dag i Sverige

Hertigparet av Cambridge, William och Kate, befinner sig just nu på Sverigebesök. Se vad Kate och kronprinsessan Victoria valde att bära under första dagen.

William och Kate anlände i måndags kväll till Stockholm. Det officiella Sverigebesöket inleddes med bandy i Vasaparken och en efterföljande lunch på slottet.

Det råder inga tvivel om att Kate Middleton och kronprinsessan Victoria är två kungliga stilikoner och under hertigparets första dag fick vi se dem i flera olika outfits. Victoria valde i vanlig ordning svensk design och bar bland annat en svart klänning från Stylein. Kate överraskade med en tröja från Fjällräven.

Läs mer: 50 bilder som visar att Kate Middleton är vår största kungliga stilikon

William och Kate inledde Sverigebesöket med att testa på bandy i Vasaparken i Stockholm. Kate valde då att bära svensk design, nämligen en stickad tröja från Fjällräven. Läs mer och köp den här. Kate matchade tröjan med en grå pälsmössa från Perth’s Fashion och den svarta kappan är signerad Burberry, uppger Kungliga modebloggen. Kängorna kommer från skovarumärket Sorel. Läs mer och köp dem här (reklamlänk från Apprl).

När Kate och William närvarade vid kungaparets lunch på slottet valde Kate att bära en grön stilren klänning och svarta pumps. Klänningen är designad av Catherine Walker. Victoria bar en vacker klänning med blommiga broderier från Ida Sjöstedt, det skriver Svensk Damtidning. Victorias klackar är från Marzio och örhängena från Misst Jewelery.

När Hertigparet tog en promenad för att hälsa på alla som samlats kring Stortorget och Gamla stan bar båda grönt. Vi såg Kate i en kappa från Catherine Walker och väska från Mulberry och Victoria valde att bära en kappa från Ida Stjöstedt.

Igår kväll höll ambassadör David Cairns en middag på Djurgården där såväl hertigparets som kronprinsessparet medverkade. Victoria valde återigen svenskt och bar en svart klänning från Stylein. Samma klänning bars för några veckor sedan av Isabella Löwengrip på Elle-galan. Örhängena kommer från Ingela Klemetz, uppger Elle. Kronprinsessans smyckade klackar var signerade Dolce & Gabbana (reklamlänk från Apprl). Kate var klädd i en blommig långklänning med hög krage från brittiska Erdem.

Läs mer: Svanklänning, nakenchock och vackra kreationer – 15 galalooks vi minns

Passa på att uppdatera dig om vårmodet 2018: Allt om säsongens hetaste trender

Läs mer:
Vårens naglar går i blått – allt om nageltrenderna 2018Elva plagg du behöver i en perfekt basgarderob
20 snygga sneakers till våren 2018 – i butik redan nu
Rätt i violett! 17 stilsäkra plagg i vårens trendfärg lila

Foto: IBL/Stella Pictures