Så klär du dig varmt (och snyggt) när det är svinkallt ute

Kan vi för en gångs skull slå fast att det går att klä sig både varmt och snyggt när minusgraderna mallar sig ute? Bra, här är sju värdefulla tips.

Mössan och dunjackan är ju givna. Men utöver det, hur klär man sig egentligen varmt när temperaturen sjunker och snön yr? Med några smarta knep håller du värmen längre och slipper gråta isbitar av uppgivenhet när du kliver ut genom dörren. Baaam listar sju smarta tips att leva efter varje vinter.

Passa på att uppdatera dig om vårmodet 2018: Allt om säsongens hetaste trender (för snart blir det faktiskt varmare).

Den älskade dunvästen

Investera i en dunväst att bära under kappan när kylan biter. Det finns att köpa i de flesta sportbutiker och behöver inte kosta särskilt mycket. Dessutom tar den ingen plats. Satsa på en med luva om du vill skydda dig mot snön.

Lårhöga stövlar

Lårhöga stövlar har blivit ett givet inslag på trendkartan de senaste säsongerna. Fantastiskt tycker vi, eftersom de inte bara är snygga utan faktiskt värmer en hel del om knäna.

Skor med en ordentlig sula

… Och på tal om skor – satsa på ett par med rejäl sula, så du kommer upp en bit från de kyliga isgatorna. Med en grövre sula minimerar du dessutom risken för Bambi på hal is-effekt.

Ullstrumpor och varm innersula

Ullplagg är både vattenavvisande och håller värmen, så klicka hem ett par ullstrumpor att klä in fötterna med på vintern. Ju högre andel ull i plagget desto bättre. Vill du hålla värmen ännu bättre kan du dessutom byta ut innersulan i skon mot en ullsula.

Satsa på rymliga skor

Vi håller oss till fötterna ett tag till. Varma fötter är ju som bekant nyckeln till en varm kropp. Satsa på ett par rymliga varianter när du shoppar vinterskor. Kan du inte röra på tårna med skorna på, kommer du snabbare börja frysa. Med mer plats i skon har du dessutom utrymme för just en extra sula eller ett par tjockare strumpor. Så gå gärna upp en storlek när du köper skor för vintern.

Dubbla vantar

Använd gärna ett par tunna fingervantar under tumvantarna för att hålla händerna varma. Då behöver du inte utsätta dig för att ha helt bara fingrar när du tvingas ta av dig de tjocka vantarna för att pilla med något. Ett annat tips är att satsa på ett par handskar med högt skaft. Då undviker du att kall luft smiter in i glipan mellan handske och jackärm.

Lager på lager

More is more har aldrig varit ett mer passande uttryck. Ju fler lager kläder du bär, desto varmare kommer du föga förvånande att vara. Bär en tunnare polo under den stickade tröjan, en väst i fuskpäls över en stickad klänning eller ulltights under jeansen. Hellre ett lager för mycket så du kan ta av dig under dagen, än ett lager för lite, eller hur?

Läs mer:
Vårens naglar går i blått – allt om nageltrenderna 2018Elva plagg du behöver i en perfekt basgarderob
20 snygga sneakers till våren 2018 – i butik redan nu
Rätt i violett! 17 stilsäkra plagg i vårens trendfärg lila

Foto: Mondadori