knep organisera din garderob

Knepen som gör det lättare att organisera din garderob

En stökig garderob där kläderna ligger huller om buller är varken effektivt eller inspirerande. Så här organiserar du allra bäst din garderob!

När du ska välja outfit på morgonen så kräver det betydligt mer tid och energi om din garderob är stökig. Att hitta plagg när allt ligger i en enda röra skapar bara irritation och inspirationen blommar inte direkt. Här är knepen som gör det lättare för dig att organisera din garderob på bästa sätt!

Missa inte:
Bästa knepet som gör det lättare att välja kläder på morgonen
Jeanskjolen: Sno kändisarnas bästa stylingtips
19 puderrosa plagg som är helrätt i sommar

1. Förvara skorna smart och snyggt

Det är lätt hänt att skorna blir uppradade på golvet. Tanken är god men ofta resulterar det i att de ligger i en stor hög efter några vändor fram och tillbaka.

När du köper ett par skor, spara lådan! Förvara sedan skorna i lådorna och stapla dem på varandra, det sparar både plats och skapar en lyxigare känsla.

2. Vad använder du för plagg?

En hel del av plaggen i din garderob hänger bara och tar plats, en trängsel som är helt onödig med tanke på att kläderna aldrig används.

Ett bra tips är att när du använt ett plagg, vänd galgens krok åt andra hållet när du hänger upp det. Då får du en överblick av vad du faktiskt använder och vad som kan rensas bort.

organisera garderob

Kom ihåg att damma och torka hyllorna i din garderob mellan varven!

3. Håll väskorna fräscha

Att knyckla ner väskor i någon kartong för att spara plats är nästan aldrig en bra idé. Om du har lite finare väskor så är det smidigt att låta dem vila i sina dustbags, annars kan du hänga upp några stycken på en galge. De håller sig fräscha längre och tar mindre plats!

4. Vik om plaggen

Många plagg behöver du definitivt inte hänga upp på en galge, utan det räcker med att vika dem och lägga på en hylla. Men för att faktiskt se vad du har i din garderob så gäller det att hålla högarna på plats.

Ta några minuter varje månad och vik om dina plagg om det är rörigt. Det här sparar både tid och energi på morgonen!

5. Inred med din egen stil

När du tittar in i din garderob så ska du känna dig inspirerad, inte irriterad över att det inte ser ut som du skulle vilja. Välj förvaring som passar dig!

Läs även:
12 modehacks som kommer förändra ditt liv
Därför kan korta shorts vara skadligt för dig
Louis Vuitton byter ut sin signaturfärg

Foto: IBL