Lauren Wasser fick amputera benet - på grund av en tampong

Lauren Wasser fick amputera benet på grund av en tampong.

Lauren Wasser. Foto: Jennifer Rovero/Camraface

Modellen Lauren Wasser, 27, blev akut sjuk av en vanlig tampong. Innan hon drabbades av sjukdomen var hon en framgångsrik modell som hade en aktiv fritid och var en duktig basketspelare. Men plötsligt kändes något fel. Lauren började att känna sig trött och drabbades av en plötslig kollaps. Flera dagar senare vaknade hon upp på sjukhus utan att förstå vad som hade hänt.

– Min mage var enorm. Jag hade slangar överallt. Jag kunde inte prata, berättar hon för bloggaren Perez Hilton.

Det Lauren Wasser hade drabbats av var toxic chock syndrom (TSS) och på svenska brukar sjukdomen kallas för tampongsjukan. Det är en ovanlig, men allvarlig och ibland till och med dödlig, sjukdom som orsakas av en bakteriell infektion. I Laurens fall var infektionen så allvarlig att hon till slut blev tvungen att amputera bort benet.

– Jag vill inte ha baddräkt, jag kan inte hoppa i havet om jag vill. Den produkten förstörde mig. Du vet att cigaretter kan döda dig, så när du använder den är det ditt val. Hade jag haft all information om TSS hade jag aldrig använt tamponger säger hon.

Tampongerna hon använde var från märket Kotex och Wesser stämmer nu företaget och butiken som sålde dem, med förhoppningar om att företagen ska bli bättre på att informera om riskerna med att använda tampong.

Läs även:
Winnie Harlow om sin vitiligo: ”Jag har lärt mig att älska mig själv”

Av: Malin Ny