Lindex i designsamarbete med By Malina kollektion

Lindex och By Malina i designsamarbete

Lindex och By Malina = sant. Tillsammans har de tagit fram en sommarkollektion som släpps snart.

Lindex har teamat upp med det svenska modevarumärket By Malina och tillsammans har de skapat en sommarkollektion. Än så länge har vi inte fått se kollektionen, men Lindex utlovar en chans att kliva in i By Malinas värld full av mönster och färger – men med en prisbild som vi är vana att se på modekedjan.

Semesterkollektionen innehåller badkläder, accessoarer och sommarplagg som ska fungera lika bra till stranden som till sommarfesten. Det kommer klänningar, blusar en t-shirt, kjol och ett par shorts.

Läs mer: Se alla plagg från H&M:s hållbara kollektion Conscious Exclusive 2019

By Malina startades 2010 av designern Malin Ek Andrén, med vad som blivit varumärkets signaturplagg, långklänningen i silke.

– Jag blev väldigt smickrad när Lindex frågade om jag var intresserad av ett designsamarbete. Lindex har alltid legat mig varmt om hjärtat och jag har inspirerats av hur de jobbar med att stärka kvinnor, säger Malin om samarbetet.


Vad har varit roligast på resan?

– Hela processen har varit super! Det som har varit nytt för mig är att designa och producera i så stor skala. Det är mycket att tänka på, allt från materialval, pris och passform.

Var hittar du inspiration?

– Resor, vänner och Pinterest… Men också behov! Jag skriver alltid upp vad jag saknar och önskar skulle finnas i min egna garderob.

Vad driver dig i arbetet med dina egna kollektioner?

– Alla tjejer som väljer att köpa våra plagg! Det är så fantastiskt att det finns en stor efterfrågan på just våra kläder. Jag tror vi vågar sticka ut i ett annars ganska minimalistiskt stilrent mode-Sverige.

Vilka är dina favoriter ur Lindex- och By Malina-kollektionen?

– Singoalla-baddräkten, maxiklänningen (funkar både som kaftan och klänning) och wrapkjolen.


Vad betyder stil och mode för dig?

– Både mycket och lite! Jag tycker det är kul att man kan uttrycka och förstärka en personlighet med härliga plagg men det är inte en livsnödvändighet om man jämför med mycket annat här i världen.

Vad är det bästa rådet du någonsin fått?

– Att inte vara rädd för att misslyckas! Det är ett vanligt råd men tyvärr är många tjejer ängsliga och väldigt rädda för att inte lyckas. Det startas för få företag av tjejer och det är viktigt att inte ta allt personligt. Då hade jag varit knäckt och stängt ner verksamheten för längesen.

Sommarkollektionen består av 26 olika plagg och accessoarer som släpps online och i utvalda butiker den 9 maj.

Läs mer:
Vårens trendsko stavas remsandaler – här är 12 fina köp
Från budget till lyx – 31 kavajer som vill flytta in i din garderob
Denimdröm! Jeansjackan är helrätt i vår – 24 köp under 800 kronor
Vårkappor 2019: 25 stilsäkra jackor från budget till lyx
20 stilsäkra trenchcoats vi vill bära så fort det blir vår
Den ultimata guiden till vårens snyggaste jeans
Vårjackor 2019: 30 trendiga köp i olika prisklasser

Foto: Lindex, TT