lindex plus size

Lindex plockar bort plus size-storlekar från sortimentet

Nu tar Lindex bort sina plus size-kollektioner Generous ur butikerna. Istället får de större storlekarna ta plats i ordinarie sortimentet.

Till hösten kommer Lindex slopa sin plus size-linje Generous för att istället satsa på att få in de större storlekarna i det ordinarie sortimentet. Redan nu har företaget tagit med större storlekar i Holly & White-kollektionerna och från och med augusti ska flera plagg på damavdelningen finnas i storlekarna XS till 3XL.

”Vi vill att kvinnor i alla storlekar ska känna sig inkluderade hos oss och kunna handla från alla modekoncept i våra butiker. Genom att göra detta hoppas vi att alla kvinnor kommer att uppleva Lindex sortiment ännu mer inspirerande och tillgängliga oavsett storlekar”, skriver Lindex.

Bloggarna Linda Hörnfeldt och Emmi Snicker har varit involverade i konceptet och hyllar initiativet.

”Är vi på väg mot en perfekt värld månne?”, skriver Linda i bloggen. ”Jag är SÅ jädra glad att Lindex gör det här, det känns helt sjukt att branschen faktiskt har lyssnat och att jag dessutom får vara med och tycka till om hur det ska gå till? Helt fantastiskt”, fortsätter hon.

Läs även:
River Islands nya, snygga plus size-kollektion inför sommaren 2016
Fyra plus size-modeller att hålla koll på under 2016
Budgetmärke kritiseras för att håna plus size-storlekar

Foto: Lindex