Artikeln innehåller reklamlänkar

Lou Debroth x Gina tricot – jeanskollektion designad för att sitta i

Louise Linderoth har tillsammans med Gina tricot designat jeanskollektionen "Have a Seat", designad för att sitta i för en mer inkluderad modescen. Se alla plaggen här.

Designern Louise Linderoth har tagit fram en kollektion tillsammans med Gina tricot för att utmana den traditionella modescenen. Hon tog examen i modedesign i Borås och fick då ett stipendium för sin kollektion "Have a Seat", bland annat från just Gina tricot. Den visades sedan upp under Fashion Week i Stockholm, London och Bryssel.

Som tioåring förändrades Louise Linderoth liv då hon förlorade stor del av funktionen i sina ben på grund av en ryggmärgsskada till följd av en immunologisk överreaktion. Nu är en av hennes största drivkrafter att påverka representationen och öppna upp för en mer kroppsinkluderande modescen.

– Jag vill inte att någon ska behöva känna som jag gjorde när jag var yngre – exkluderad från mode på grund av kroppen jag lever i. Det märktes när det kom till passform, men även när det kom till igenkänning i det normativa sättet att presentera mode. Under mina designstudier har jag insett att det handlar mer om hur en kropp presenteras, och i vilken kontext, än själva kroppen i sig, berättar Louise Linderoth.

Nu driver hon sitt varumärke Lou Dehrot, där arbetet med form och representation är navet i hennes skapande. Läs mer om kollektionen här! (länk till Tradedoubler.com)

Se Gina tricots samarbete med Lou Debroth här:

Nu finns kollektionen Lou Dehrot Seated Jeans, som hon tagit fram tillsammans med Gina Tricot, i butik och online.

Mom jeans som är konstruerade för att följa kroppen i en sittande position. Högt placerade bakfickor, förstärkta hällor, skön komfortstretch och autentisk denimlook i ljus nyans. De finns här (länk till Tradedoubler.com).

Mom jeans som sitter bra även när man sitter ner. Högt placerade bakfickor, förstärkta hällor, skön komfortstretch och autentisk denimlook i mörk nyans. Du hittar dem här (länk till Tradedoubler.com).

Tighta jeans som är konstruerade för att följa kroppen i en sittande position. Högt placerade bakfickor, fuskfickor framtill, förstärkta hällor och tilltagen benlängd i grå nyans. Läs mer och köp dem här (länk till Tradedoubler.com).

Tighta jeans som sitter bra även när man sitter ner Högt placerade bakfickor, fuskfickor framtill, förstärkta hällor och tilltagen benlängd i blå nyans. Du hittar dem här (länk till Tradedoubler.com).

Relaterade artiklar

Spana in de första vårnyheterna från Wera SS21!