Nu finns en Louis Vuitton-toalett – och den är skitdyr

Nu är den äntligen här. En toalett helt inklädd i Louis Vuitton-väskor till ett värde av omkring 125 000 svenska kronor. Som vi har väntat.

Du har högst troligt aldrig drömt om att sitta på en toalett inklädd i Louis Vuitton-väskor. Men om tanken mot förmodan har slagit dig, kan drömmen nu bli sann. Det är den Los Angeles-baserade konstnären Illma Gore, vars namn du kanske känner igen från hennes målning ”Make America great again” föreställandes Donald Trump naken, som har skapat toaletten.

Läs mer: 24 roliga jultröjor – en för varje dag till jul

Arbetet tog tre månader och Illma har använt 24 olika väskor till ett värde av totalt cirka 125 000 svenska kronor. Varje väska kommer från den lyxiga second hand-kedjan Tradesy och det är till deras showroom i Santa Monica i Kalifornien du får ta dig om du vill provsitta konstverket. Och för en kostnad av 100 000 amerikanska dollar, vilket motsvarar cirka 837 000 svenska slantar, kan stolen dessutom bli din.

Att världskända modehus logotyper placeras på andra produkter än kläder är ingen nyhet (kolla bland annat in Dolce & Gabbana samarbete med Smeg här).

När Illma Gore visade upp tavlan med Donald Trump på i fjol fick hon hon enligt egen utsago ta emot tusentals dödshot från Trump-anhängare och tavlan blev cencurerad i USA och på sociala medier. Nu drygt ett och ett halvt år senare uppmärksammas hon för det här nya konstverket.

Läs mer: Från AW till glöggmingel – 15 festplagg under 500 kronor

Foto: Tradesty, @illmagore