Madelene Billman för Rut&Circle: "Emil-kepsen är mitt signum"

Madelene Billman för Rut&Circle, hösten 2014.

Madelene Billman för Rut&Circle, hösten 2014.

Modebloggaren Madelene Billman har designat en höstkollektion för det Göteborgsbaserade märket Rut&Circle. Kollektionen lanseras 2 oktober och består av 15 plagg och accessoarer med inspiration från Madelens egen stil. Priserna ligger på mellan 99 och 699 kr.

– Att få göra en kollektion har alltid varit en stor dröm så när Rut&Circle kontaktade mig i slutet av sommaren förra året kunde jag nästan inte tro att det var sant. Jag är väldigt taggad inför kollektionsläppet och ser fram emot att se folk bära plagg som jag har skapat, berättar Madelene.

Inspirationen har Madelene hittat i London som är en av sina favoritstäder. Färgskalan går från grått och svart till marinblått, vinrött och guld.

– Det första plagget som jag skissade upp var ett plagg som jag länge hade velat ha själv, men inte kunnat hitta. Sedan skapade jag kollektionen kring det plagget.

Vilket plagg var det?

– Jag har länge velat ha en guldkappa men inte hittat någon. Det gick så långt att jag började att leta i second hand butiker utan att lyckas. Så när jag fick chansen så var det just det plagget som fick ligga längst upp på listan.

 Vilket är ditt favoritplagg ur kollektionen?

– Egentligen har jag flera plagg, men om jag måste välja ett så skulle det bli guldkappan eftersom att den känns så mycket jag.

Madelene Billmans guldkappa för Rut&Circle.

Klicka på bilden för att se den större!

Kommer man kunna köpa kepsen på bilderna? Du har setts bära en liknande förut.
– Ja, det kommer man att kunna göra. ”Emil-kepsen” har blivit lite utav en signaturaccessoar för mig och har fått en miljard frågor angående en liknande som jag har haft tidigare. Därför kände jag att det var ultimat att designa en egen variant. Jag tycker att det är viktigt att man ska kunna bära kepsen på lite olika sätt. Antingen kan man ställa upp den fram så att den blir lite mer army, eller dra ner den så att den blir ”Emil” style.

På Baaam-galan 2012 bar en topp som du sytt själv och vann pris för Årets Chicaste Gäst. När började ditt intresse för design?

– Jag har alltid varit pysslig och sytt och donat.

Vilka är enligt dig höstens tre viktigaste plagg/trender?

– Pastell, tartanrutigt och materialmixar.

Läs även: Charlottas hårinspiration: Årets Chicaste Gäst Madelene Billman

Madelene Billman för Rut&Circle, hösten 2014.

Klicka på bilden för att se den större!

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Rami Hanna