Marlies Dekkers: "Våga visa underkläderna!"

Marlies Dekkers på lanseringseventet på NK i Stockholm.

Marlies Dekkers på lanseringseventet på NK i Stockholm.

Underklädsdesignern Marlies Dekkers från Holland var nyligen i Sverige för att lansera sitt märke på NK Damunderkläder i Stockholm. Marlies startade sin karriär 1993 och har sedan dess vunnit flera prestigefyllda priser för sin innoativa design, vars främsta kännetecken är de iögonfallande banden som finns i flera olika utföranden.

Baaam fick en liten pratstund med Marlies.

När började ditt intresse för underkläder?
– Redan när jag var liten. När jag var tonåring tyckte jag det var svårt att hitta snygga underkläder som inte såg ut som min mammas. När jag startade mitt eget märke ville jag skapa underkläder ur ett kvinnligt perspektiv. Jag vet vad kvinnor vill framhäva, eller dölja.

Många kändisar bär dina underkläder. Kan du nämna några.
Lady Gaga, Victoria Beckham, Fergie, Nelly Furtado, Dita von Teese, Katy Perry, Rihanna och många fler. De har även synts i ”Sex and the City”.

Länk: Kändisar i Marlies Dekkers.

Förutom kändisar, vem är din typiska kund?
– Självsäkra kvinnor som vågar vara sig själva. Det kan vara allt från affärskvinnor till studenter, i alla storlekar och åldrar. Det handlar om vem man är på insidan, inte på utsidan.

Dina underkläder, speciellt behåarna, har en ganska iögonfallande design, är det meningen att man ska visa dem?
– Om man vill. Antingen bär man dem helt dolda under kläderna, för sin egen skull, eller också låter man dem sticka fram lite – eller mycket – för att dra blickarna till sig.

Vad är dina bästa tips när man ska köpa en behå?
– Ta god tid på dig och fråga om hjälp att hitta rätt storlek och passform. Lär dig vilken modell som är rätt för dig. Alla kvinnor har olika bröst och inte alla passar i till exempel en push-up. Man kan verkligen forma kroppen med rätt underkläder, och det påverkar även hur kläderna utanpå sitter.

Förutom på NK finns Marlies Dekkers att köpa i utvalda underklädsbutiker runt om i landet samt i onlineshoppar som Asos.com och Nelly.com.

Av: Rose-Marie Söderlund