Artikeln innehåller reklamlänkar

Marni designar för H&M våren 2012!

Marni at H&M lanseras den 8 mars 2012.

Marni at H&M lanseras i mars 2012. Klicka på bilden för att se den större!

Näst i raden av designsamarbeten för H&M (länk till H&M) är en vårkollektion signerad Marni. Det italienska modehuset är känt för att skapa originella tryck och mönster samt lekfulla accessoarer. Kollektionen för H&M, som släpps i mars 2012, är inget undantag, här syns starka färger, grafiska inslag och Afrikainspirerade mönster på damplaggen. Herrkollektionen går i något mjukare färger och har diskretare mönster.

– Jag ville skapa en Marni-garderob med nytolkningar av våra klassiska favoriter i material och tryck som är typiska för Marni. Jag älskar mönster och har som vanligt kombinerat mönster och färger, till exempel moderna tribalmönster mixade med Bauhaus-inspirerad grafik och sportiga, praktiska detaljer, säger Consuelo Castiglioni, Marnis grundare och kreativa ledare.

Silhuetterna är typiska för Marni med veckade kjolar, klänningar, korta byxor och jacquardstickat. Kollektionen innehåller även smycken, skor, väskor och scarves.

Marni at H&M bjuder på lekfulla tryck och mönster.

Marni at H&M bjuder på lekfulla tryck och mönster.

Baaams chefredaktör Charlotta Flinkenberg, som sett Marnis visningar i Milano vid ett flertal tillfällen applåderar det nya designsamarbetet:

– Ett modemässigt kreddigt val av H&M, vilket signalerar deras vilja att få spännvidd på sina designsamarbeten. Marni tilltalar ju en helt annan publik än betydligt mer välkända och glamourösa designhuset Versace. Personligen tycker jag att Castiglionis kollektioner för Marni har varit svulstiga, mönstersäkra och coola. Men mycket signerat Marni är också rätt obegripligt och svårburet. Materialvalen på huvudkollektionen är inte sällan av konstmaterial som polyester vilket kan innebära en låg prislapp för kläderna hon ska göra åt H&M. Jag tror att det blir en spännande och modig kollektion som jag nyfiket ser fram emot!

Baaams modechef Hulda Andersson tror också på samarbetet:

– Vilken fantastiskt nyhet att H&M och Marni ska samarbeta! Consuelo Castiglioni bjuder ständigt på något kreativt och nytänkande i sina kollektioner och jag har många gånger blivit stum av beundran över kollektionerna under modevisningarna i Milano. Moderna mönster ofta i en mix av neutraler och starkare färger är Marni’s signum och gör att det alltid blir intressant. Jag är säker på att det kommer bli ett mycket spännande samarbete som jag verkligen ser fram emot. Consuelo har också en förmåga att skapa vackra materialkrockar som känns personliga och exklusiva. Även om svenskarna sällan ses som ett “mönstrat folk” där man inte ofta vågar blanda olika mönster vilt på ett klassiskt Marni sätt så tror jag säkert att många kommer hitta mönstrade favoriter från kollektionen att kombinera med enfärgade plagg.

Kollektionen släpps 8 mars 2012 i cirka 260 butiker världen över och online.

[poll id=1055]

Av Malin Forsberg Foto: Magnus Magnusson

Marni at H&M kommer även att finnas för killar.

Marni at H&M kommer även att finnas för killar.

Consuelo Castiglioni, kreativ ledare och grundare av Marni.

Consuelo Castiglioni, kreativ ledare och grundare av Marni.

Margareta van den Bosch från H&M och Consuelo Castiglioni från Marni.

Margareta van den Bosch från H&M och Consuelo Castiglioni från Marni.