Michaela Forni: "Jag har över 50 par skor hemma!"

Michaela Forni.

Michaela Forni har designat en skokollektion 7 DAYS i samarbete med Fashion by C.

Succébloggaren Michaela Forni är bara 21 år gammal men har redan hunnit med att driva den framgångsrika bloggen ”Flest skor vinner” på Stureplan.se i flera år, jobba som moderedaktör på Nöjesguiden, medverka i webbtv-serien ”Glamourama” och släppa en bok. Nu lanserar hon dessutom sin skokollektion 7 DAYS i samarbete med Fashion by C. Baaam fick en pratstund med Michaela och pratade bloggar och – såklart – skor.

NAMN: Michaela Forni. 
ÅLDER: 21.
AKTUELL: Lanserar sin egen skokollektion 7 DAYS i samarbete med Fashion by C.

Text och foto: Malin Ny

Det finns populära bloggare och så finns det toppbloggare – Michaela Forni är en av de sistnämnda. Som tonåring startade hon upp bloggen ”Rar” på Devote.se som snabbt blev en av de mest välbesökta modebloggarna vid den tidpunkten. Sedan dess har hon lyckats bygga upp ett etablerat varumärke och flyttat sin blogg (som numera heter ”Flest skor vinner”) till Stureplan.se, fått jobb som moderedaktör på Nöjesguiden och släppt en egen bok. Nu lanserar hon dessutom sin egen skokollektion i samarbete med Fashion by C – 7 DAYS.

– Kollektionen heter 7 DAYS, eftersom det är ett par för varje dag. Det är sju par helt olika skor. Jag försökte att göra sju par fina skor som behövs i varje tjejs garderob. Jag var noga med att skorna skulle vara i äkta läder och att de skulle hålla i mer än en säsong. I början var det inte tänkt att det skulle vara skor för en hel vecka, men sen blev det bara självklart.  Jag längtar tills jag får börja använda dem, häromdagen tänkte jag att ”jag skulle verkligen vilja ha torsdagsskorna på mig idag”, berättar Michaela när Baaam träffar henne på Scandic Anglais i Stockholm.

Michaela Forni.

Baaam träffade Michaela Forni på Scandic Anglais i Stockholm.

Berätta om designprocessen, tog det lång tid?
– Vi tog det första mötet för ungefär ett år sedan. Det var en lång process, egentligen skulle man ju vilja att skorna såg exakt ut som Pradas senaste kollektion direkt sådär, men så enkelt är det ju inte. Jag satte mig ner ett par nätter och tänkte ”nu ska jag rita ett par skor!”. Jag fick en månad på mig och sen visade jag mina skisser för Fashion by C, som älskade dem.

Var hämtade du inspiration? 
– Jag försökte att inte titta för mycket på andra märken, eftersom det är lätt att undermedvetet influeras för mycket. Jag ville göra skor som jag själv skulle vilja bära och inte vilja leva utan. Jag har också inspirerats av mina bloggläsare och tänkt på vad de tycker och vad de skulle vilja ha.

Har du några favoriter från kollektionen?
– Ja, mina måndagsboots. Det är ett par svarta läderboots. De är glansiga, höga och så fina och så sköna!

Monday från 7 Days, 1 499 kr.

Monday från 7 Days, 1 499 kr.

Michaela Forni.

Michaela Forni.

Jag blev väldigt förtjust i ett par knähöga, ljusgråa stövlar från din skokollektion som du visade upp i blogg nyligen.
– Ja, de är helt underbara! De är platta men väldigt smickrande eftersom de gör att man ser smal ut. Jag är ganska kort och normalbyggd och med vissa skor kan benen se korta ut, så de är väldigt smickrande och passar perfekt att ha på sig nu. De har en mockakant högst upp som man kan vika ner.

Din blogg heter ju ”Flest skor vinner”, var det en dröm som gick i uppfyllelse när du fick designa din egen skokollektion?
– Ja, jag älskar skor! Det är verkligen skitkul och fantastiskt att få designa en egen kollektion. Jag kan verkligen tycka att skor är konst.

Hur många par skor har du själv hemma?
– Innan jag flyttade så hade jag 80 par skor, sen sålde jag tio stycken på en bloppis och slängde 20 par skor. I min förra lägenhet hade jag skor överallt, folk kunde inte ens öppna köksskåpen utan att det ramlade ut skor!

Se några av de vackra kampanjbilderna för 7 DAYS nedan! 
Kampanjbilderna har fotograferats av Linnea Frank. Under de kommande två veckorna kommer sju olika tavlor med Michaela Forni och skorna att aktioneras ut på Tradera. Alla pengar kommer oavkortat att gå till Stockholms Stadsmission Klaragården, en plats för utsatta kvinnor.

Fotograf: Linnea Frank.

Fotograf: Linnea Frank.

Fotograf: Linnea Frank.

Michaela i sina lördagsboots.