Modebloggaren Camilla Pihl designar skor för Bianco

Camilla Pihl har designat en kollektion med skor för Bianco.

Camilla Pihl har designat en kollektion med skor för Bianco.

Den prisbelönta, norska modebloggaren Camilla Pihl har designat en kollektion med skor för Bianco. Kollektionen består av sju par svarta skor i skinn med en rockig twist. Camilla har bloggat sedan 2005 och fått flera utmärkelser som Årets bloggare och Årets modebloggare på Vixen Awards 2011 och 2013.

Baaam ställde några frågor till Camilla.

Var har du hittat inspiration till kollektionen?
– Jag har hämtat inspiration från min egen garderob och min egen stil. Jag ville skapa en kollektion bestående av mina drömskor, skor jag alltid drömt om att ha. Skor man kan använda till vardags och som är sköna att gå i och ser fantastiska ut. Kollektionen består av sju olika modeller. De perfekta bikerbootsen, de perfekta partybootsen, två par stövletter med högt skaft och tre par ankelboots. Alla är svarta i olika skinnkvaliteter. Moderna klassiker med en rockig twist.

Hur gick samarbetet till?
– Jag har alltid varit ett stort fan av Bianco och själv varit en trogen kund i många år. När jag fick den här möjligheten fanns det inga tvivel om att det här verkligen var något jag ville göra. Designprocessen har varit fantastisk. Jag startade processen med ett moodboard och drömmen om den perfekta skon. Jag har fått fria tyglar och det har resulterat i att jag har fått designa mina drömskor. Hela kollektionen och designprocessen har varit ett perfekt samarbete mellan mig och Bianco.

Hur viktigt var det att skorna skulle vara bekväma?
–Det är superviktigt! Min kollektion består av skor som man faktiskt kan använda och som inte bara står på en hylla och ser fina ut. Jag har haft fokus på bekväma sulor och god skinnkvalitet så de är bekväma på foten. Partybootsen har en perfekt klack som gör att du kan dansa natten lång utan att få ont!

 Hur många par skor äger du själv?
–Oj, det vågar jag nästan inte tänka på. Jag älskar skor, precis som de flesta tjejer, och har nog alldeles för många.

 Vilka är dina favoritskor i kollektionen?
– I love them all! Jag kan helt enkelt inte välja ut en favorit. Det ska bli så roligt att se främmande människor på gatan bära dem. Då kommer jag att bli så stolt och glad! Den här kollektionen är verkligen en dröm som har fått i uppfyllelse.

Bianco by Camilla Pihl lanseras i butik och online 11 september.

Läs även: Charlotta Flinkenberg: ”Så förvarar jag mina 200 par skor”

Camilla Pihl har designat en kollektion med skor för Bianco.

Camilla Pihl har designat en kollektion med skor för Bianco.

 

Av: Rose-Marie Söderlund