Modebloggaren tjänar 72 miljoner om året - här är hennes framgångskoncept

Hon reser världen över på modeveckor och hennes blogg har utvecklats till ett globalt varumärke med flera anställda. Här är The Blonde Salad, Chiara Ferragnis, framgångsknep.
modeblogg tjänar

Modebloggaren The Blonde Salad tjänar 72 miljoner om året.

En av världens största modebloggare, The Blonde Salad, har blivit mångmiljonär med hjälp av sin blogg. Chiara Ferragni, som hon heter egentligen, startade bloggen på egen hand 2009 och i dag består hennes team av 16 personer, med allt från spökskrivare till annonssäljare. Chiara samarbetar med giganter som Burberry och Dior, vilket gör henne till en av de bäst betalda modebloggarna i branschen med en lönecheck på cirka 72 miljoner kronor om året.

Studenter vid universitetet Harvard har gjort en studie kring Chiaras framgångskoncept och har spaltat ner fem antal råd som andra kan dra nytta av.

Läs även:
De får sitta front row på världens största modevisningar
22 inspirerande modeprofiler du måste följa på Snapchat
Sex nya it-tjejer att inspireras av under våren 2016

1. Hon tackade nej till modejobb i början av karriären

Ett av Chiaras smartaste drag ska enligt Harvard-studenterna ha varit att hon tackade nej till åtråvärda modejobb i branschen i början av sin karriär. Istället jobbade hon stenhårt på att bygga sitt eget varumärke The Blonde Salad.

2. Hon reste på modeveckor världen över – och betalade själv

I dag är Chiara Ferragni och hennes team givna gäster på världens alla modeveckor, men i början betalade hon själv för att resa jorden runt och promota sitt varumärke i modesammanhang. Ryktet spred sig om modebloggaren och succén blev snabbt ett faktum.

the blonde salad modevecka

The Blonde Salad reste jorden runt för att gå på modeveckor.

3. Hon vet sitt värde

I dag har The Blonde Salad event med stora märken som betalar mellan 270 000 och 450 000 kronor per gång. Hon vet sitt värde eftersom hon har en unik målgrupp som läser hennes blogg från världens alla hörn.

Läs också: Så mycket tjänar Sveriges bäst betalda bloggare

4. Hon har varit gästdesigner

2012 designade hon en kapselkollektion för Yamamay och senare har hon samarbetat med märken som Superga och Steve Madden. Samarbetena ledde till mersmak hos hennes läsare och följare, och i dag har hon ett eget märke som väntas dra in cirka 90 miljoner kronor under 2016.

the blonde salad kläder

Chiara har både släppt egna kollektioner och varit gästdesigner.

5. The Blonde Salads varumärke

Vad studenterna också kom fram till i Harvard-studien var att The Blonde Salad har gått från att vara en personlig blogg till att bli ett helt varumärke. ”Vi förutspår att The Blonde Salad kommer att bli igenkänt som ett fristående magasin med Chiara som en form av chefredaktör”, säger Riccardo Pozzoli, medgrundare av The Blonde Salad, som kommentar till studien.

Läs allt om höstmode 2016:
Stor guide: Allt om höstens hetaste trender 2016
17 trendiga höstkappor till hösten 2016
Höstmode 2016: 16 trendiga köp i leopardmönster
21 snygga hoodies och sweatshirts till hösten 2016
21 snygga köp i sammet till hösten 2016
Höstskor 2016: Allt om höstens hetaste trender

Foto: IBL

Källa: Fashionista.com