Modechef Hulda Anderssons bästa modetips

Baaams modechef Hulda Andersson älskar färg.

Baaams modechef Hulda Andersson älskar färg.

Baaams färgsprakande modechef Hulda Andersson är proffs på shopping och styling. Här kommer några av hennes bästa modetips:

  • Framhäv din kropp. Lägg energi på att framhäva det du gillar med din kropp istället för att drunkna i komplex och lägga all energi på att dölja det du inte är nöjd med. Acceptera din kropp och gör max av den istället!
  • Plocka ut nyckelplagg. Välj ut de plagg i garderoben som du tycker bäst om och som du känner dig finast i. Ha dem som dina magiska nyckelplagg i huvudet när du går och shoppar.
  • Bryt mönster. Ofta är vi vanedjur i butikerna och söker oss till de plagg vi är trygga med att köpa. Våga prova andra saker! Med nya färger och snitt kan du hitta precis de plagg som ”låser upp” din garderob på ett nytt sätt.

Och så några tips till dig som är färgförsiktig:

  • Börja lugnt och jobba dig uppåt. Accessoarerna som skärp eller väska i en lysfärg kan vara ett bra sätt att komma igång.
  • Var inte rädd för att låta oväntade färger ”krocka” med varandra eller bara pasteller i olika nyanser. Lek dig fram här och hitta de kombinationer du gillar bäst.
  • Ett läppstift i en stark färg eller knallfärgade naglar är ett annat sätt att använda färg. Matta röda läppar är en tidlös klassiker som ger modepower. Jag tycker att det är finast att kombinera de röda läpparna med en enklare och stramare frisyr.

Läs även: Färgfest hemma hos Baaams modechef Hulda Andersson.

Av: Caroline Snabb Foto: Magnus Ragnvid Chammon