Modemanifest: 10 tips till en välklädd sommar

Anna Dello Russo sparar inte på bling-blinget. Foto: All Over Press

Anna Dello Russo sparar inte på bling-blinget. Foto: All Over Press

Baaams modemanifest hjälper dig att göra detta till din mest välklädda sommar – någonsin.

1. Fixa fötterna. Då menar vi en rejäl pedikyr, inte måla över det avskavda nagellacket. Det tar lite tid men är värt det. Fötterna exponeras mer än du tror under sommaren och behöver därför kärlek och omsorg. Läs här hur du ska göra, steg för steg.

2. Neonfärger är fantastiskt till sommaren! Ha dock i åtanke att de inte matchar en Ipren-blek hudton särskilt bra. Om du överväger att dra på dig en skrikgul topp kan det vara en god idé att grunda med lite brun-utan-sol om du inte hunnit få färg än.

3. Flip flops är inga acceptabla skor att bära på jobbet eller någon annanstans utanför poolområdet, punkt slut. Vill du ha bekväma sandaler så leta fram dina gamla Birkenstocks (högsta mode sommaren 2015!) eller snarlika modeller istället.

4. Du behöver inte bära strumpbyxor efter maj månad. Så kallt är det faktiskt inte (om du inte bor vid Riksgränsen). Var lite mer hardcore när det gäller att våga exponera benen.

5. Exponerade ben behöver dock omsorg och det som gör att benen ser trista ut är sällan saker du själv kanske reflekterar och nojar över (synliga blodkärl, hår, celluliter) utan att de är torra! Alla ben blir snyggare då de är smidiga och insmorda. Brun-utan-sol-produkter torkar ut huden, liksom dagar i solen, poolvatten och salta vindar. Smörj, smörj, smörj! Två gånger om dagen. Gärna med olja som har lite skimmer i.

Läs även: Busenkla brännan! Så lyckas du med brun-utan-sol

6. Släpa inte med dig en statementväska till playan. Den blir förstörd och kan i värsta fall bli stulen. Det är bara Victoria Silvstedt som kommer undan med att ha en Birkin på stranden. Satsa på en snygg och billig plastväska i stället.

7. Ska du lägga mycket pengar på något i sommar så låt det bli ett par snajdiga designer-solglasögon! Kläderna kan lika gärna vara reafynd, det är ändå ingen som ser skillnad. Men lyxiga solisar kommer du långt med – och dessutom slipper du vara sminkad när du har dem på dig.

8. Gör en säsongsinventering i garderoben. Leta fram lådan med sommarsandaler och hattar, bikinis och tunikor du har hemma. Vad är trasigt? Behöver du laga ankelremmen på dina favoritkilklackskor? Är bikinin sladdrig och solblekt eller klarar den ännu en semester? Och är den där crazy solhatten du köpte i Thailand i julas verkligen så himla hipp när du ser den i nyktert tillstånd? Använd dina mest kritiska och rationella ögon, rensa bort och gör sedan upp en lista vad du behöver komplettera.

9. Variera mera. Visst är det skönt att skräpa runt i en oversized tunika i svart bomull från H&M hela semestern, men det gör dig inte till något modelejon. Experimentera med toppar och kjolar eller shorts. Och våga dig på en jumpsuit eller playsuit (samma sak fast med korta ben) – extra klädsamt på sommaren och även praktiskt (blir inte klibbigt mellan låren).

Läs även: Så vågar du bära färg och mönster

10. Spara inte bra köp ”till senare”. Bär dem redan idag. Annars blir det inte av. Har du en supersnygg designerblåsa som du fyndat på TheOutnet.com, ta på den en vanlig tisdag. De där vackra, korallfärgade pumpsen? Bär dem ihop med jeansshorts och en vit T-shirt. Tänk: ”Hur skulle Anna Dello Russo ha gjort?”. Var lite modemodig. Ha roligt och njut av att det äntligen går att klä sig som den djärva fashionistaeliten. Innan du vet ordet av är det dags att krypa in i mörka kappor och underställ igen.

VIDEO: 9 smarta strandtips som du aldrig tänkt på!

Anna Dello Russo är alltid lika stylish. Foto: Stella Pictures

Anna Dello Russo är alltid lika stylish. Foto: Stella Pictures

Gör som Anna Dello Russo och våga bära designerblåsan till vardags!

Gör som Anna Dello Russo och våga bära designerblåsan till vardags!

Av: Charlotta Flinkenberg