Carrie halsband

Modemoments från 00-talet vi aldrig glömmer

1. Låga jeansen

Det var tidigt tvåtusental och mantrat ”ju lägre desto bättre” när Paris Hilton, Britney Spears, Christina Aguilera och gänget drog på sig denimfärgade ålskinn för flera tusen kronor paret. Brittan bar dem mest, och bäst.

2. Namnhalsbandet
Sarah Jessica Parker som Carrie Bradshaw var en tung inspirationskälla under alla år som Sex and the city sändes. En trend vi minns tydligt är det så kallade Carrie-halsbandet, som fick alla att bära sitt namn i snirkliga bokstäver runt halsen.

3. Team-tröjorna
Det var Team Paris och Team Nicole, Team Aniston och Team Jolie, Free Winona och Free Katie. På 00-talet tog vi ställning till kändisarnas problem genom budskap på våra t-shirts.

Missa inte: 7 modemissar du bör undvika

4. Mjukisdressarna
Madonna startade Juicy-trenden 2001 och sedan dess har alla från Kim Kardashian till Beyoncé synts i velourdressen. Och, den där plyschdressen var inte bara dyr, den var ganska ful också…

5. Hårbanden
När Gossip girl började sändas år 2007 blev preppystilen superpopulär och försäljningen av hårband sköt i höjden.

6. Ghetto fab-looken
Stora runda örhängen, en snusnäsduk som hårband och lite coolt bling – J. Lo var drottningen av ghetto fabulous på MTV awards år 2000. Med Puff Daddy som dejt, såklart.

Kolla in: 8 beautymissar alla tjejer gjorde som tonåringar (jo, du med!)

7. Hunterstövlarna
Kate Moss har startat tusen trender, men stunden när hon bar ett par Hunters på Glastonburyfestivalen 2005, förändrades världens syn på gummistövlar för evigt.

8. Svank-trenden
När Hilary Swank vann en Oscar för sin roll i Million dollar baby 2007 såg hon sannerligen ut som precis det i sin Guy Laroche-blåsa. Svank-trenden var ett faktum.

Läs också:
18 saker du sa förr som du aldrig kommer säga igen
De skulle ha spelat Serena och Blair i Gossip Girl egentligen
16 anledningar till att du vill bo på Hogwarts

Av: Katarina Muhr

Foto: All Over Press