”This body got rights” – Monki släpper kollektion med RFSU

Monki släpper exklusiv kapselkollektion tillsammans med RFSU. Tanken bakom kollektionen är att öka medvetenheten kring rätten till sin egen kropp.

Som en del i klädkedjans vision att stärka unga kvinnor släpper nu Monki en kollektion i samarbete med den ideella organisationen RSFU. Den limiterade kollektionen består av t-shirts och tygväskor med citaten ”this body got rights” och ”handle with love and respect”. Syftet med samarbetet är att öka medvetenheten kring rätten till sin egen kropp.

Läs mer: ”Not your baby” – 25 peppande tröjor med feministiskt tryck

I maj släpper Monki klädkollektion i samarbete med RFSU.

– Kvinnlig drivkraft är grunden i allt vi gör här på Monki. Jag är väldigt stolt över att få presentera kollektionen tillsammans med RFSU och att uppmuntra unga kvinnor till att vara stolta över sina kroppsliga rättigheter, säger Lea Ruta Goldman, VD på Monki.

– Förändringar blir kraftigare när det är fler som samarbetar. I en tid då kroppsliga rättigheter diskuteras runt om i världen bidrar samarbetet med Monki till en ökad medvetenhet på global nivå. Vi är exalterande över att få vara en del av Monkis kunder världen över och att vi tillsammans kan kämpa för kroppsliga rättigheter, säger Hans Linde, VD för RFSU.

Kollektionen finns att köpa i utvalda Monki-butiker och online från mitten av maj. Se produkterna nedan.

Passa på att uppdatera dig om vårmodet 2018: Allt om säsongens hetaste trender

Läs mer:
Vårens naglar går i blått – allt om nageltrenderna 2018Elva plagg du behöver i en perfekt basgarderob
20 snygga sneakers till våren 2018 – i butik redan nu
Rätt i violett! 17 stilsäkra plagg i vårens trendfärg lila

Foto: Monki