Artikeln innehåller reklamlänkar
Monki släpper t-shirts med tryck för att belysa psykisk hälsa

Monki vill få oss att prata mer om hur vi mår – släpper t-shirt med tryck

Monki fortsätter sitt samarbete med Mental Health Europe. Nu släpper de en kollektion med t-shirts i hopp om att få oss att omfamna våra känslor.

I höstas släppte Monki en kollektion med olika budskap, med vilka du kunde visa hur du mår. Syftet var att öka medvetenheten om sociala mediers effekt på ungas mentala hälsa. Nu kommer ytterligare en kollektion för att belysa psykisk hälsa – och den här gången vill kedjan att vi ska omfamna våra känslor.

Med fyra olika t-shirts – i rosa, orange, vitt och beige vill de uppmuntra till diskussioner kring ämnet. Tröjorna kommer med två olika tryck. Det ena är ”Embrace your feels” och det andra är ett längre manifest som lyder: ”Maybe you’re sad, maybe you’re happy. Maybe you’re feeling nothing or everything, all at once. Either way, always try to be gentle with yourself. Whatever you’re feeling is OK. What’s normal anyway? Normal is a boring word. We’re lonely, we cry. We laugh, we love. Beign human is complex. Embrace it all”.

Även den här gången har de samarbetat med Mental Health Europe, en icke-statlig organisation som jobbar för att främja psykisk hälsa och ta bort stigmat kring psykisk ohälsa.

– Att stärka unga kvinnor är kärnan i allt vi gör på Monki. Vi är mycket stolta över att fortsätta vårt samarbete med Mental Health Europe, och hoppas att uppmuntra människor i vårt samhälle att uttrycka sig och visa känslor utan rädsla, säger Jennie Dahlin Hansson som är VD på Monki.

Kollektionen finns tillgänglig online och i butik redan nu. Se alla t-shirts nedan.

Orange t-shirt med tryck. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Lila t-shirt med orange tryck. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Beige t-shirt med tryck. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Vit t-shirt med tryck. Läs mer och köp här. (länk till Apprl)

Passa på att uppdatera dig om vårmodet 2019: Allt om säsongens största trender

Läs mer:
Moderedaktören tipsar: ”Jag är besatt av cut outs – och här är bästa köpen”
Från budget till lyx – 31 kavajer som vill flytta in i din garderob
20 snygga vårjackor (under 800 kr!) som vill flytta hem till dig
Vårkappor 2019: 25 stilsäkra jackor från budget till lyx
20 stilsäkra trenchcoats vi vill bära så fort det blir vår

Foto: Monki