Nu kan du shoppa svenska kändisars plagg – här budar du

Butikskedjan Myrorna lanserar Myrornabloppis och auktionerar ut svenska medie- och modeprofilers garderobsfynd på Tradera. Pengarna går till välgörande ändamål.

Med utgångspunkten att mode går hand i hand med hållbarhet lanserar nu Myrorna en bloppis i samarbete med Tradera. Sveriges största butikskedja för second hand-varor auktionerar ut svenska medie- och modeprofilers gamla garderobsfynd.

Läs mer: De 25 mest populära designerväskorna att shoppa second hand

Jonna Bergh, Sandra Beijer, Filip och Fredrik, Hanna Stefansson, Joy, Martina Bonnier samt Kitty Jutbring har rensat i garderoben och medverkar i projektet. Från och med i dag, 4 maj, har du möjlighet att buda på bland annat Sandra Beijers svarta spetstopp, Hanna Stefanssons lammpäls eller Joys galaklänning i svart och guld. Bland plaggen hittar du även en couture-klänning och en linnekostym.

Joy skänker en galaklänning i svart och guld, som hon bar på releasegalan för boken Black Vogue.

Jonna Bergh bidrar med en klänning från Stine Goya.

Hanna Stefansson säljer sin ljusrosa lammpäls från Ravn.

Pengarna från försäljningen går direkt till hjälp för människor som har det svårt runtom i landet. Det handlar om insatser så som härbärgen, skyddade kvinnoboenden, matkassar till barnfamiljer, kollon och hjälp till nyanlända.

– Med bloppisen vill vi sätta fokus på givandet. Myrorna samlar in 22 ton textilier varje dag och varenda kilo räknas, så ju fler som tänker på att skänka desto bättre. Särskilt med tanke på att svenskarna kastar 197 ton kläder och hemtextil om dagen, säger Myrornas hållbarhetschef Emma Enebog.

Auktionerna pågår till och med 14 maj. Du hittar dem här!

Läs mer:
Fem lyxiga second hand-butiker på nätet
Vårens trendigaste prosecco – med glitter av roséguld
Angelica Blick: ”Det packar jag alltid med mig på resan”

Foto: Myrornas, IBL