Myrorna lånar ut färdiga outfits under Stockholm Fashion Week

Miljövänligt på Stockholm Fashion Week! I Myrornas popup-butik i Stockholm kan kända modeprofiler låna en helt unik outfit – som är fullständigt klimatneutral.

Måndagen den fjärde februari drar Stockholm Fashion Week igång och i år har Myrorna dragit ihop ett nytt koncept: en lånegarderob som kända modeprofiler kan besöka om outfit-fantasin tryter. Bland annat har kändisstylisten Niklas Berglind valt att låna en outfit.

Niklas Berglind på ELLE-galan 2019.

Niklas Berglind är en av modeprofilerna som har lånat outfit av Myrorna under Stockholm Fashion Week. Foto: TT

I Sverige shoppar vi 14 kilo kläder per person varje år, och vi slänger nästan åtta kilo textilier rakt i soptunnan. 60 procent av det är hela och rena kläder. För att minska den ohållbara konsumtionen har Myrornas mode-experter alltså samlat ett 30-tal färdiga outfits i storlekarna 36 till 42 för den som vill göra ett hållbart statement under Stockholm Fashion Week.

– Modeveckan är ju otroligt peppig och inspirerande, men samtidigt skaver den ju lite. Det är mycket fokus på fast fashion, outfit-byten och slit och släng – inte särskilt hållbart alla gånger, säger Adam Karseland, PR-konsult på Manifest PR för Myrorna.

Shoppa cirkulärt

Med det här konceptet vill Myrorna slå ett slag för att kreativt mode kan vara både trendigt och hållbart, och förhoppningen är att lånegarderoben ska bli en påminnelse om att vi måste bli mer cirkulära i vår konsumtion.

Som extra bonus blir man garanterat ensam om sin outfit – och man kan dessutom skryta om att den är 100 procent klimatneutral.

Du hittar Myrornas popup-butik i The Lobby’s lokaler på Regeringsgatan 61 i Stockholm, mittemot MOOD-gallerian. Där finns även kollektioner framtagna av hållbarhetsinfluencerna Johanna Nilsson (slow fashion), Maria Soxbo (husligheter) och Emma Sundh, som ska visa att alla kan handla second hand – oavsett stil.

Passa på att uppdatera dig om vårmodet 2019: Allt om säsongens största trender

Läs mer:
Hello, yellow! 20 fina plagg i vårens trendfärg gul
Vårjackor 2019: 30 trendiga köp i olika prisklasser
Moderedaktören tipsar: 10 riktiga pangköp under 500 kronor
Plisserat please! 20 trendiga kjolar till våren 2019
Vi är besatta av ljusblått just nu! 15 trendiga köp

Foto: TT