Natalia Vodianova och Bugaboo stöttar mammor över hela världen

Natalia-Vodianova-Bugaboo

Natalia Vodianova stöttar Bugaboo och deras kampanj (BUGABOO)RED.

Trebarnsmamman och supermodellen Natalia Vodianova, 28, samarbetar med designföretaget Bugaboo och deras kampanj (BUGABOO)RED för att fira Mors Dag och för att stötta The Global Fund, som sedan 2002 har varit en ledande bidragsgivare till initiativ som bekämpar HIV och AIDS i Afrika. Bugaboo, som är känt för mobil och flexibel barnvagnsdesign, bidrar med en procent av företagets intäkter till The Global Fund.

– Jag var angelägen att börja arbeta för Bugaboo, eftersom jag känner att företaget har en uppriktig vilja att hjälpa mödrar och barn över hela jorden – och det är ett viktigt budskap att ge på Mors Dag, säger Natalia Vodianova, men påpekar att hon långtifrån deltar i alla välgörenhetsprojekt som dyker upp på hennes väg.

(BUGABOO)RED-kampanjen ligger däremot Natalia mycket nära, då hon ser aids som mänsklighetens största fiende. Natalia Vodianova är särskilt upprörd över hur orättvist det är när HIV överförs från förälder till barn.

– Det gör barn mycket sårbara, och det gör HIV och AIDS till en intelligent fiende. Det faktum att barn föds med denna fiende gör mig dålig till mods, berättar hon.

Natalia är gift med  den brittiske arvtagaren Justin Portman. Tillsammans har de sönerna Lucas (född 2001) och Viktor (född 2007), samt dottern Neva (född 2006).

Natalia och Justin med barnen Viktor, Neva och

Natalia och Justin med barnen Viktor, Neva och Lucas.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Mary McCartney (kampanjbild), All Over Press