Nicole Falciani: "Jag var för 'fet' för ett bikinisamarbete"

Bloggaren och entreprenören Nicole Falciani möttes av ett besked att hon plötsligt var för "fet" för att göra ett samarbete med ett bikinimärke.

Det var tidigare i dag som bloggstjärnan Nicole Falciani berättade på Instagram att hon avslutat sitt samarbete med underklädesmärket Calzedonia. I ett mejl fick hon beskedet att hon ”förändrat sin kropp för mycket” och inte längre var aktuell – vilket fick henne att ryta ifrån.

Läs också: Filippa är 19 år och VD – här är hennes bästa karriärtips

”Det stod inte rakt ut att de tycker att jag är för fet, men de sade det på ett snällare sätt”, förklarar hon i inlägget.

”Självklart blev jag ledsen. Jag är en ung tjej som försöker att älska min kropp men det är svårt. Min kropp är stark, sexig och vacker men när ett stort företag kallar mig tjock är det självklart att jag blir ledsen. Om folk undrar varför unga tjejer är så osäkra så är det här svaret. För att företag och folk tycker sig ha rätten att kommentera min kropp. MIN kropp”, fortsätter hon.

Nicole berättar att hon med omedelbar verkan tänker avsluta sitt samarbete med Calzedonia eftersom hon inte längre delar deras värderingar.

Relaterat: Så mycket tjänar Isabella Löwengrip i månaden – bara på sin blogg

För Baaam berättar Nicole att hon är upprörd och blev chockad över mejlet.

”Det ska inte spela någon roll hur min kropp ser ut. Om de vill samarbeta med mig så vill de samarbeta med personen jag är på sociala medier och inte för hur min kropp ser ut”.

Baaam har sökt Calzedonia utan framgång.

Foto: IBL