H&M Take Care

Nu kan du laga dina trasiga kläder på H&M

H&M vill hjälpa dig att förlänga livstiden på dina kläder och lanserar hållbarhetskonceptet Take Care. Konceptet består bland annat av en syateljé i butik som lagar dina trasiga plagg samt guider för hur du tar hand om dina kläder på bästa sätt.

I mitten av januari lanserar H&M det nya konceptet H&M Take Care. Syftet med initiativet är att uppmuntra och hjälpa kunder att uppdatera och förlänga livstiden på sina modefavoriter. Konceptet består bland annat av en produktserie som innehåller sådant som behövs för att ge dina plagg ett längre liv. Däribland en tvättpåse som silar bort mikroplaster, tvättmedel som tvättar rent i kallvatten, sy-kit och våtservetter för rengöring av sneakers.


Som en del av konceptet kommer det även att finnas ett fåtal syateljéer med experter på plats i butik som till ett, enligt kedjan förmånligt, pris kommer laga kläder, gamla som nya, oavsett var plaggen är köpta.

Utöver det här lanserar den svenska budgetkedjan även en sajt med information om hur du som kund tar hand om dina kläder, skor och accessoarer på bästa sätt. Här kommer du exempelvis hitta tips på hur du tar bort fläckar på ett mer miljövänligt sätt eller hur du gör ett par hela strumpbyxor av två trasiga.

H&M lanserar Take Care

– Vi vet att våra svenska kunder har ett stort hållbarhetsintresse och genom Take Care-konceptet kan vi hjälpa dem att förlänga livstiden på deras favoritplagg samtidigt som de kan göra något bra för miljön. Våra kunder kommer att kunna få hjälp med allt från guidning om hur de kan ta hand om sina plagg på ett smartare sätt, till att kunna justera längden på sina byxor eller reparera sitt blixtlås, säger Felicia Reuterswärd, hållbarhetsansvarig på H&M Sverige.

Konceptet är ett komplement till H&M:s klädinsamling och har tidigare lanserats i Tyskland, Frankrike och Norge. Syateljéer kommer att lanseras i mitten av januari på Hamngatan i Stockholm och senare under året även i Malmö och Göteborg.

Passa på att uppdatera dig om vårmodet 2019: Allt om säsongens största trender

Läs mer:
Hello, yellow! 20 fina plagg i vårens trendfärg gul
Vi är besatta av ljusblått just nu! 15 fina köp
Skynda fynda! Här är vinterreans snyggaste stövlar och boots
Fuskpälsar och teddykappor – 19 favoriter att fynda på mellandagsrean
Fynda inredning på mellandagsrean – här är våra 13 favoriter
Ta hand om din hud 2019 – 11 favoriter att fynda på mellandagsrean

Foto: H&M, Fredrik Sandberg/TT

Mer från oss på Baaam: