Nu lanseras världens första lånekollektion

sharewear lanekollektion

Sharewear är världens första lånekollektion där alla lån går via sociala medier.

För att uppmuntra människor att öka livslängden på kläder och bidra till en mer hållbar klädkonsumtion finns nu Sharewear – ett initiativ som många redan hakat på.

Sharewear är som ett digitalt bibliotek där du lånar plagg istället för böcker. Med hjälp av ambassadörer som Caroline Winberg och Carina Berg sprids ordet. De har nämligen lagt upp bilder på kläder som lånas ut, den som först kommenterar under bilden får låna plagget i en vecka.

Läs även: Se Lindex nya urbana minikollektion TOMORROW

När lånetiden sedan är slut lägger användaren upp plagget på sin Instagram. Det innebär att kläderna vandrar vidare på sociala medier under #sharewear. Det finns även ett digitalt showroom där du kan se de tjugotal plagg som finns och även var de befinner sig i världen.

Svenska modemärkena Whyred, House of Dagmar, Filippa K, Hope, NIKOLAJ d’ETOILES och Uniforms for the Dedicated har tillsammans gått ihop och skapat kollektionen som då bara finns tillgänglig via Sharewear.

Bakom Sharewear står Svenska Institutet och VisitSweden som tillsammans med modeorganisationerna Swedish Fashion Council och ASFB utarbetat konceptet.

Relaterat:
15 punkter du förstår om du bara äger svarta kläder
19 inspirerande street style-looks från Paris Haute Couture Week våren 2016
Nu kommer filmen om designern Alexander McQueen

Av: Johanna Karlsson

Foto: ShareWear