H&M Conscious Exclusive

I dag släpper H&M ny hållbar kollektion till hösten – se allt

H&M:s Conscious Exclusive består av plagg framtagna av hållbara material. Höstens kollektion är inspirerad av antika mattor. Se alla plagg här.

Med hållbart mode i fokus släpper H&M kollektionen Conscious Exclusive inför hösten och vintern 2018. Samtidigt lanseras två nya hållbara material – återvunnen kashmir och sammet av återvunnen polyester. Kollektionen är inspirerad av motiv från antika mattor och brutalismens arkitektur.

– Det hela började med en idé om att skapa en unik kappa i hållbart material som kan användas både till vardags och vid mer speciella tillfällen. Denna tanke utvecklades sedan till en hel kollektion som kom till liv genom att vi kombinerade den historiska inspirationen med ett modernt designuttryck, säger Ann-Sofie Johansson, kreativ rådgivare på H&M.

– H&M Conscious Exclusive-kollektionen består av hållbara material som återvunnen kashmir, ECONYL® och sammet som är tillverkad av återvunnen polyester. Kvaliteten och texturerna kompletterar designen och lyfter även fram de innovativa material som vi jobbar med. Sammeten som vi nu lanserar har tagit oss år att utveckla för att få till en kvalitetsnivå vi var nöjda med, säger Cecilia Strömblad Brännsten, Environmental Sustainability Manager på H&M-gruppen.

Kollektionen innehåller hållbara statement-plagg såväl vardag som fest. Färgpaletten består av svart, offwhite, puderrosa, senapsgult och dämpat blå med ljusgrå inslag, samt mönstertryck som skapar kontrast till höstens silhuetter.

Bland nyckelplaggen ser vi den hellånga svarta kappan i återvunnen ull med stor krage och sprund i sidan, en blommig paljettjacka tillverkad av återvunna PET-flaskor och en lång, helmönstrad klänning i ekologiskt siden. Även accessoarer som örhängen av återvunnen plast, svarta sockboots tillverkade av återvunnen polyester och en större scarf i en TENCELTM-blandning tar plats i kollektionen.

Conscious Exclusive AW 2018 kommer att säljas online från den 27 september. Se bilderna på kollektionen nedan.

Passa på att uppdatera dig om höstmodet 2018: Allt om säsongens hetaste trender

Läs mer:
Höstjackor 2018: 25 trendiga favoriter i olika prisklasser
20 snygga väskor som rymmer allt du kan tänkas behöva i höst
Höstmode 2018: Säsongens allra tjusigaste klänningar
Cykelbyxor är trendigt igen – här är bästa köpen
Djurmönstrat är höstens stora trend – här är 11 snygga köp

Artikeln publicerades först på ELLE.